Nyttig cheesecake med banan och citron – recept

När du är sugen på något sött och festligt som även fyller kroppen med näring – gör en nyttig cheesecake. Här ett rekommenderat recept ur personliga tränaren-, kocken- och kostrådgivaren Isak Melin´s debutbok “Mat Rätt”.

En nyttig cheesecake tackar man inte nej, eller hur? Sen kan innebörden av ordet “nyttig” variera, men enligt oss är det att på sikt hålla en personlig balans. Det är något personliga tränaren-, kocken- och kostrådgivaren Isak Melin beskriver så bra i sin debutbok “Mat Rätt”:

“Att älska det man äter är nyckeln till balans”

Och vi törs lova att du kommer älska denna cheesecake av naturliga livsmedel i kombination med Digestivekex utan tillsatt socker. Innehåll som gör den till ett lättare,  mer kalorioptimalt alternativ till traditionell cheesecake. Ett smart drag är även att strö kexen ovanpå vid servering, så kan du själv välja mängd. Prova!

Nyttig cheesecake med banan och citron

Tidsåtgång: 15 minuter
Portioner: 2

Ingredienser:

  • 2 st sockerfria Digestive Kex
  • 1 ½ banan (180 g)
  • 2 dl naturell kvarg (0,2-0,5 % fetthalt)
  • 2 st äggulor
  • 1 ½ msk sötströ (ex. från ICA)
  • 1 tsk vaniljarom
  • 1 msk rivet citronskal

Gör så här:

  1. Börja med att skiva bananen och lägg in dessa i frysen 2-3 timmar. 
  2. Ta sedan ut bananskivorna och mixa dem med övriga ingredienser till en smet (förutom Digestivekexen).
  3. Häll smeten i en passande form och ställ in i frysen i 2-3 timmar (helst inte längre än 4 timmar).
  4. Ta ut och smula över Digestivekex som topping. Låt stå framme i någon minut innan servering.
Skriv ut recept
Nyttig cheesecake med banan och citron
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
portioner
Ingredienser
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Börja med att skiva bananen och lägg in dessa i frysen 2-3 timmar. 
  2. Ta sedan ut bananskivorna och mixa dem med övriga ingredienser till en smet (förutom Digestivekexen).
  3. Häll smeten i en passande form och ställ in i frysen i 2-3 timmar (helst inte längre än 4 timmar).
  4. Ta ut och smula över Digestivekex som topping. Låt stå framme i någon minut innan servering.  

Fler goda och hälsosamma recept hittar du i Isak Melins nylanserade bok “Mat Rätt”. Här har han samlat sina favoriter för en bra balans i vardagen, utan att du ska behöva kompromissa med smaken. Boken innehåller dessutom en personlig QR-kod som ger dig exklusiv tillgång till nya recept varje fredag, samt en portionsnyckel som hjälper dig att räkna ut ditt specifika energibehov.

Boken “Mat Rätt” hittar du bl.a. här.

Om Isak Melin

Isak Melin har titlar så som personlig tränare, kock och kostrådgivare i ryggsäcken. Han har vunnit SM-silver i bodybuilding och slagit flera rekord inom extremätning; vilket resulterat i att Isak fått synas på olika medier så som den populära youtubekanalen Uppdrag: Mat tillsammans med profilen Mustiga Mauri. Idag jobbar Isak som hälsocoach i Göteborg och inspirerar dagligen sina många följare på Instagram med recept och tips till en hälsosammare vardag. Följ Isak Melin här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras