Goda, enkla, hållbara mellanmål att ta med

Vad är viktigast för dig när du väljer mellanmål? Här tar vi upp olika aspekter, ger dig tips på hållbara mellanmål och varför de är så bra.

För många av oss är enkelhet det viktigaste när det kommer till valet av mellanmål. Att de är lättillgängliga för att snabbt kunna fylla på våra energidepåer, vart vi än befinner oss. Sen tillkommer även miljö- och hälsoperspektiv. Näringsvärde. Mättnadskänsla. Smak. Hållbarhet.

Dessa avgörande aspekter, var precis vad Veg Of Lund tog hänsyn till, när de lade grunden för det som skulle komma att bli My foodie – hållbara mellanmål för dig med krav. Sedan dess har My Foodie lanserats rikstäckande i dagligvaruhandeln och erhållit det prestigefyllda priset för bästa convieniece food, vid The World Food Innovation Awards.

Unika ingredienser och livsviktig Omega-3

My Foodie är en innovation, som med sin patenterade bas på potatis och rapsolja ger dig en långvarig mättnadskänsla. En lika knepig som genial lösning. Läs mer om den vinnande emulsionen och hur den uppstod här.

Nästa bärande ingrediens är äpple, som ger drycken en behaglig konsistens och naturligt god smak. Och så pricken över i:et; nordiska bär. Hallon, blåbär och havtorn, fullproppade med hälsofrämjande nyttigheter som antioxidanter och C- och B-vitamin. Befriad från tillsatser, allergener och ägg, liksom gluten och laktos, men sprängfylld med vitaminer och osötad energi. 250 ml utgör cirka 50% av ditt dagsbehov av Omega-3; livsnödvändiga fettsyror för kroppens samtliga funktioner.

Bild: Elma Frazlic

Hållbara mellanmål för alla

Det är för fjärde året i rad som FoodBev Media, arrangerar The World Food Innovation Awards, för att hylla den utveckling och vetenskap som främjar den globala livsmedelsindustrin. Man kikar då på såväl smaker och koncept som paketering och teknologi, i jakten på varaktiga och ansvarstagande lösningar. Som konsumenter befinner vi oss idag i ett läge där våra vardagsval spelar en större roll än någonsin. Något som Veg Of Lund och My Foodie givetvis ställer sig bakom, med återvinningsbara förpackningar, i både glas och papperstetra. My Foodies produkter finns också i två utföranden;  My Foodie från Sverige, tillverkad på svenska råvaror, eller My Foodie EKO, som är helt ekologisk.

Näringsinnehåll i en My Foodie Blåbär Eko 100 g:

  • Energi 425 kJ/102 kcal
  • Fett 6,1 g – varav mättat fett <0,5 g
  • Kolhydrater 12 g – varav sockerarter 8,8 g*
  • Protein <0,5 g. Salt 0,07 g
  • Cirka 50% av ditt dagliga behov av Omega-3

*Naturliga sockerarter från frukt

Du hittar My Foodie® hos ICA, Coop och Urban Deli, liksom bland välsorterade detaljister i Skåneregionen. Läs mer om Veg of Lund och My Foodie® här!

 

Jennie Nysted
Frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.