En av vårens stora högtider är här och vad passar inte bättre att duka upp med än en vacker, god och glutenfri påsktårta? Här hittar du ett recept på en läckerbit med mandel som bas i botten, ljuvlig chokladkräm och grädde.
Något av det roligast med påsken är alla vackra dekorationen. Den här påsktårtan kan du pimpa med allt från chokladägg till kycklingar, fjädrar, äggliknade maränger eller annat som du tycker hör högtiden till.
Glutenfri påsktårta med chokladkräm på mandelbotten
Ingredienser mandelbotten:
– 4 äggvitor
– 100 g mald mandel
– 1 1/2 dl socker
Gör så här:
1. Vispa äggvitor.
2. Blanda i mandel och socker.
3. Grädda i ca 15 minuter på 175°.
Ingredienser chokladkräm:
– 4 äggulor
– 1 dl mjölk
– 1 dl socker
– 100 g smör
– 75 g mörk choklad (se till att den är glutenfri om någon i sällskapet inte tål det)
Gör så här:
1. Låt äggulor, mjölk och socker sjuda i en kastrull där du hela tiden vispar ca 8 minuter tills den blivit tjock.
2. Lägg choklad och smör och låt smälta.
Tårtan
Gör så här:
1. Bred chokladkrämen över mandelbotten.
2. Toppa med vispadgrädde och garnera med smälld choklad och nötter, minimaränger eller vad som passar för festdagen.
Glutenfri påsktårta på mandelbotten
Ingredienser
- 4 st äggvitor
- 100 g mald mandel
- 1,5 dl socker
- 4 st äggulor
- 1 dl mjölk
- 1 dl socker
- 100 g smör
- 75 g mörk choklad
Instruktioner
- Mandelbotten: 1. Vispa äggvitor. 2. Blanda i mandel och socker. 3. Grädda i ca 15 minuter på 175°.
- Chokladkräm 1. Låt äggulor, mjölk och socker sjuda i en kastrull där du hela tiden vispar ca 8 minuter tills den blivit tjock. 2. Lägg i och smält choklad och smör.
- Tårtan: 1. Bred chokladkrämen över mandelbotten. 2. Toppa med vispadgrädde och garnera med pudrad kakao eller vad som passar för festdagen.
God och glad påsk önskar vi på SportHälsa!