Go Back
+ servings
påsktårta
Print Pin
3.50 från 2 röster

Glutenfri påsktårta på mandelbotten

Måltid Efterrätt
Tag chokladtårta, glutenfri påsktårta, påsk, påskrecept, påsktårta, recept chokladtårta, recept påsktårta, recept tårta, recept tårta choklad, tårta påsk
Specialkost Glutenfritt
Tillfälle Påsk
KCAL/Portion 399-399
Servings 8 portioner

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 100 g mald mandel
  • 1,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 75 g mörk choklad

Instruktioner

  • Mandelbotten: 1. Vispa äggvitor. 2. Blanda i mandel och socker. 3. Grädda i ca 15 minuter på 175°.
  • Chokladkräm 1. Låt äggulor, mjölk och socker sjuda i en kastrull där du hela tiden vispar ca 8 minuter tills den blivit tjock. 2. Lägg i och smält choklad och smör.
  • Tårtan: 1. Bred chokladkrämen över mandelbotten. 2. Toppa med vispadgrädde och garnera med pudrad kakao eller vad som passar för festdagen.