Vem kan tacka nej till en kladdig Brownie? Speciellt inte den här, som både passar dig som är vegan, som inte tål ägg, gluten eller helt enkelt vill fika gott utan tillsatt socker.
Njutning är en stor del av livet och ibland har du turen att dessutom hitta en Fudge Protein Brownie fullproppad med protein, naturligt söt av banan och med en härlig krämighet av jordnötssmör. Fika du lätt svänger ihop av enbart 4 ingredienser. Enklare än så här blir det inte att baka en galet god protein brownie!
Fudge Protein Brownie
Ingredienser:
- 2 st bananer
- 0,5 dl proteinpulver med chokladsmak gärna veganskt / plantbaserat för en vegansk brownie, alt. kasein
- 1 dl jordnötssmör alt. annat nötsmör du gillar
- 0,25 dl kakao
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175° och smörj en liten form, gärna med avtagbara kanter.
-
Mosa bananerna, tillsätt jordnötssmör och vispa till en jämn smet.
-
Rör i proteinpulver och kakao. Häll smeten i formen.
-
In i ugnen i ca 12-20 minuter. Låt hellre din protein brownie vara lite lös i mitten än torr.
-
Kyl i minst 10 minuter innan du skär upp kakan.
Fudge Protein Brownie
Ingredienser
- 2 st bananer
- 0,5 dl proteinpulver med chokladsmak gärna veganskt / plantbaserat för en vegansk brownie, alt. kasein
- 1 dl jordnötssmör alt. annat nötsmör du gillar
- 0,25 dl kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° och smörj en liten form, gärna med avtagbara kanter.
- Mosa bananerna, tillsätt jordnötssmör och vispa till en jämn smet.
- Rör i proteinpulver och kakao. Häll smeten i formen.
- In i ugnen i ca 12-20 minuter. Låt hellre din protein brownie vara lite lös i mitten än torr.
- Kyl i minst 10 minuter innan du skär upp kakan.
Njut gärna av din Brownie ihop med en klick grädde eller glass. Gó helg!
Recept och foto: gimmedelicious.com
hej!
Jag undrar om det är möjligt att få fram innehållsförteckning på kakan? som kcal , kolhydrater etc?
tack på förhand:)
Hej Nathalie! Tyvärr har vi inte den funktionen på vår sajt just nu, men det är något vi pratat om att få in.
Om man inte tränar så mycket, är det sämre att äta höga halter av protein då, eller gör kroppen sig av med överflödet?
Anna – protein är som övriga näringsämnen något som även går att omvandla till energi. Så äter du mycket protein kan kroppen använda det precis som kolhydrater eller fett för att ge dig energi, även om det är något ”jobbigare” att omvandla. Det är alltså inget farligt om du inte överdriver intaget under en längre tid. Och absolut inte i form av en bit brownie, utan då snackar vi proteintillskott i form av pulver etc 🙂
Tack för ett utförligt svar! 🙂
Bra om du förstod hur jag menar! 🙂
Hej! Jag undrar om graderna på 250 grader verkligen stämmer? Bakade denna precis och la alarm på 10 mi, den var redan klart och den verkar inte alls kladdig. Kan det vara att det ska stå 150 grader egentligen?
Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning
Hiba
Hej Hiba! Det är mycket möjligt, jag har själv inte provat receptet. Tråkigt med din kaka, men jag har ändrat temperaturen då jag håller med om att det låter för varmt. Med vänlig hälsning, Anna
Hej! Jag undrar om man kan byta ut eller alternativt ta bort jordnötssmöret för att nå lägre kalorier?
Hej Melinda! Jag tror tyvärr det blir svårt eftersom det är själva nyckeln till en god kaka. Någon form av fett behövs i detta fall.