Fredrik rasade i vikt – med pulverdiet

Fredrik rasade i vikt – med pulverdiet

Alla hittar sitt sätt att gå ner i vikt. Stockholmaren Fredrik Rådbjer ville bli den atlet han var innan studietiden i USA och tog tag i det i somras. Sedan dess har han hållit sin målvikt 95 kilo – och orkar med livet och träningen på ett helt annat sätt. Nu kan du tävla om att vinna samma resa.

TÄVLING

Vill du göra en resa som Fredrik? En av Sporthälsas läsare vinner chansen att gå ner 10 kg på 1,5 månad med coachning från Slanka Viktklubben och Slankas VLCD-produkter, laddade med näring. Vem som helst i Sverige kan delta, men med ett BMI på minst 28.

Du vinner: Varor värde 2.500 kr. Coachning på distans värde 2.500 kr.

Skicka ett mejl till tavla@sporthalsa.se där du motiverar varför du vill vinna.

Fredrik Rådbjer som numera bor och pluggar i USA rasade så snabbt i vikt i somras att han faktiskt blev förvånad själv över hur enkelt det gick.

I slutet av maj när han kom hem från fjärde terminen i USA vägde han 117 kilo, och kroppen började säga ifrån när han rörde på sig. Det var jobbigt för Fredrik som alltid varit vältränad.

– I USA åt jag för mycket. Det finns liksom inga regler här vad man får göra med käket. Allt är så mycket mer reglerat i Sverige. Bara en sådan sak som kyckling utan antibiotika i sig är jättesvår att få tag på, säger han.

Nu är han 20 kilo lättare och mår så mycket bättre. Han kan köra dubbla träningspass med fotboll och hockey men klarar inte av att äta så mycket som han gjorde innan. Han äter Slanka-produkter emellanåt för att säkerställa näringsbalansen och hålla vikten.

 

– Jag fick höra talas om Slanka av en vän men var skeptisk först, jag hade aldrig testat någon pulverdiet tidigare. Men jag befann mig i ett läge där jag kände att det var värt att pröva. Jag behövde en rivstart.

Jobbade på restaurang

Och rivstart blev det. De första dagarna var jobbiga, men såg stor skillnad redan efter några dagar. Det blev lättare och lättare att träna igen.

Han gjorde det dock inte helt lätt för sig. Han jobbade på restaurang och uppvisade karaktär som en riktig hjälte. När kompisarna hade fest nöjde han sig med sitt vatten och att sniffa på chipsen, som han valde att avstå helt från i början.

– Det gäller att ha sin målbild klar redan från början. När det känns tungt – tänk på var vägen började någonstans, tipsar han.

 

Det finns lika många personlighetstyper på jorden som det finns sätt att gå ner i vikt. Fredrik Rådbjer använde Slanka med expertis i bakgrunden.

 

Med bara 500-800 kalorier per dag men ändå med ett tillgodosett näringsintag är viktraset ett faktum. Kroppen går inte på sparlåga om näringen man behöver fortfarande kommer in. Slanka-produkterna finns som soppa, pudding och shake med hög mättnadskänsla.

 

Vi upplever att kunskapsnivån är låg om VLCD-kost (very low calory diet). I våra produkter finns rätt balans mellan kolhydrater, fett och protein, samt alla vitaminer, mineraler spårämnen finns också. Våra kunder kan vara trygga i att de får i sig det kroppen behöver under dieten, säger Lena Villaume på Slanka Viktklubben.

De är dessutom fria från aspartam, sojamjöl och gluten, tillverkat i Sverige med högsta kvalitet. Det finns även ett laktosfritt sortiment.


Söker fler deltagare

– Vi behöver plocka bort 9 000 kalorier för att gå ner 1 kilo. 1 gram fett motsvarar 9 kcal. Det här är bra bråttommat. Den snabbaste effekten är att belöningssystemet går igång när man tappar i vikt, mår bättre och känner sig snyggare, tillägger Lena Villaume.

 Efter ett tag kan man gå över till vanlig kost, eller växla mellan Slanka och mat. Målet är att äta allting men inte alltid. Hos dem är ingenting förbud. Det handlar om att balansera sitt energiintag.

Text: Julia Kimell

 

 

 

 

<!–[if gte mso 9]>

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.