Låt oss bjuda på smarrig och naturligt hälsosam fisktacos till fredagsmyset. Trendrätten som är lika god som vacker och härligt krispig. Här hittar du Jenny och Magnus Anderssons fräscha recept ur boken ”Ren & naturlig mat”.
Fisktacos! En frisk och läcker rätt som tagit Svenskarnas traditionella ”köttfärsvarianter” med storm. Fantastiskt gott komplement på tacobordet eller att variera dig med? Ett av alla lätta, goda och hälsosamma recept du hittar i ”Ren & naturlig mat”, boken som underlättar din vardag och samtidigt ger dig en hälsosam grund att stå på. Verktyg för att fortsätta med en fin och hållbar kosthållning.
Författare är Jenny och Magnus Anderssons, paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan- och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Mer om det kan du läsa i bloggen ”Under vårt tak”, plus hitta inspiration att prova deras framgångsrecept själv? Här ett gott exempel i form av fisktacos.
Fräsch fisktacos – naturligt gott recept
Ingredienser, 4 portioner:
- 800 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, kolja)
- ghee att steka i
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk tacokrydda
- 2 ägg
- 250 g mango (tärnad)
- 1 röd lök (finhackad)
- 0,5 röd paprika (finhackad)
- 0,5 lime (saften)
- 1 msk koriander (hackad)
- 1 nypa himalayasalt
- stora salladsblad
- strimlad rödkål
- skivad avokado
Gör så här:
- Blanda samman mandelmjöl och tacokrydda i en skål och häll sedan ut mjölblandningen på en slät tallrik.
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
- Dela eventuellt fiskfiléerna i mindre portionsbitar, beroende på vilken fisk du valt.
- Ta filéerna, en åt gången, och doppa först i det uppvispade ägget och vänd dem sedan i mjölblandningen.
- Stek den panerade fisken i ghee några minuter på varje sida tills den fått fin färg.
- Mangosalsa: Lägg ner samtliga ingredienser och rör om till en salsa.
- Servera fisken på stora salladsblad tillsammans med strimlad rödkål, skivad avokado och mangosalsa.
Fräsch och smakrik fisktacos
Ingredienser
- 800 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, kolja)
- 2 msk ghee att steka i
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk tacokrydda
- 2 st ägg
- 250 g mango (tärnad)
- 1 st röd lök (finhackad)
- 0,5 st röd paprika (finhackad)
- 0,5 st lime (saften)
- 1 msk koriander (hackad)
- 1 nypa himalayasalt
- 1-2 dl valfria bär till topping
- 4-10 st stora salladsblad
- 2 dl strimlad rödkål
- 1 st avokado skivad
Instruktioner
- Blanda samman mandelmjöl och tacokrydda i en skål och häll sedan ut mjölblandningen på en slät tallrik.
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
- Dela eventuellt fiskfiléerna i mindre portionsbitar, beroende på vilken fisk du valt.
- Ta filéerna, en åt gången, och doppa först i det uppvispade ägget och vänd dem sedan i mjölblandningen.
- Stek den panerade fisken i ghee några minuter på varje sida tills den fått fin färg.
- Mangosalsa: Lägg ner samtliga ingredienser och rör om till en salsa.
- Servera fisken på stora salladsblad tillsammans med strimlad rödkål, skivad avokado och mangosalsa.
”Ren och naturlig mat” är en kort sammanfattning på recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. Kost som hjälper kroppen att leva ut sin fulla potential, bidrar till stora hälsovinster och smakar fantastiskt. Du hittar boken ”Ren & naturlig mat” här på Isaberg Förlag AB.