Go Back
fisktacos
Print Pin
5 från 1 röst

Fräsch och smakrik fisktacos

Måltid Lunch, Middag
Tag fishtacos, fisktacos, Ren & naturlig mat
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Paleo

Ingredienser

  • 800 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, kolja)
  • 2 msk ghee att steka i
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk tacokrydda
  • 2 st ägg
  • 250 g mango (tärnad)
  • 1 st röd lök (finhackad)
  • 0,5 st röd paprika (finhackad)
  • 0,5 st lime (saften)
  • 1 msk koriander (hackad)
  • 1 nypa himalayasalt
  • 1-2 dl valfria bär till topping
  • 4-10 st stora salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 1 st avokado skivad

Instruktioner

  • Blanda samman mandelmjöl och tacokrydda i en skål och häll sedan ut mjölblandningen på en slät tallrik.
  • Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
  • Dela eventuellt fiskfiléerna i mindre portionsbitar, beroende på vilken fisk du valt.
  • Ta filéerna, en åt gången, och doppa först i det uppvispade ägget och vänd dem sedan i mjölblandningen.
  • Stek den panerade fisken i ghee några minuter på varje sida tills den fått fin färg.
  • Mangosalsa: Lägg ner samtliga ingredienser och rör om till en salsa.
  • Servera fisken på stora salladsblad tillsammans med strimlad rödkål, skivad avokado och mangosalsa.