Fem hälsotrender från TikTok till din semesterresa

hälsotrender från tiktok

Många hälsotrender har idag sin början på sociala medier – framför allt på TikTok. Och inte endast dans och underhållning, utan även en hel del bra tips. Här fem du kanske kan ta med till din nästa semester?

I samma takt som svenskarnas medvetenhet om hälsa och välbefinnande ökar, poppar hälsotrender från TikTok upp med tips mot resor som främjar välmående. Under 2023 var TikTok det sociala medie som växte mest bland svenskarna, där hashtagen #healthtips över 11,7 miljarder visningar.

Lyssna även på avsnitt 20 av podden SportHälsa snackar kost & träning där framgångsrika produktchefen Jonas Lissjanis ger dig koll på rådande- och kommande trender i träningsbranschen.

Med allt från hudvård on-the-go till maghälsa och inspirerande aktiviteter, uppkommer nya trender ständigt. Nu har Club Med kikat på fem hälsotrender som är perfekta att testa under nästa semester.

– Trots att vi har en stark och lång historia bakom oss känns nutid och framtid precis lika viktig. Att hänga med i trender är nödvändigt för att kunna ligga i framkant och ha ett attraktivt erbjudande. Hälsa är ett stort fokus för oss på Club Med och med sociala mediers framfart uppkommer nya trender mycket fortare än tidigare. Därför gäller det att hålla sig uppdaterad för att ge gästerna den bästa upplevelsen och kunna möta deras önskemål, säger Nicolas Bresch, Managing Director på Club Med i UK, Irland och Norden.

Fem hälsotrender från TikTok till din semester

1. Hudvård on-the-go

De låga fuktnivåerna i kabinen kan leda till att flygresan, som många både startar och avslutar sin semester med, torkar ut huden. Detta har gjort hudvårdsrutinen till en oumbärlig del av flygupplevelsen för många resenärer. Genom att använda hudvårdsprodukter som eye patches och sheet masks under flygresan kan resenärer bibehålla fuktbalansen i huden och minimera trötthetstecken. Detta har inte bara blivit en praktisk lösning, utan också en trendig ritual som delas av många på TikTok.

2. Slow Travel

Begreppet är inget nytt, men har de senaste månaderna trendat på TikTok. Slow travel handlar om att minska tempot och ta sig tid att verkligen uppleva och engagera sig i de platser man besöker. I stället för att checka av så många turistattraktioner och platser man hinner, fokuserar man på att utforska destinationen på ett mer avslappnat och djupgående sätt. Fokus ligger på natur, kultur, mat och att vara öppen för nya upplevelser – utan pressen av att hinna med allt. Tanken är att göra mindre, men uppleva mer.

3. Fokus maghälsa

För många kan resande associeras med magproblem. Men med ett stort urval av mat kan en all inclusive-vistelse vara ett perfekt tillfälle att testa en ny diet. Maghälsa har varit en stor snackis på TikTok den senaste tiden, då allt fler fått upp ögonen för hur det kan påverka faktorer som immunförsvar och vikt. Det tipsas ofta om hur mat som yoghurt, gurkmeja, fermenterad mat, bladgröna grönsaker, frön och nötter samt torkad frukt är sådant man ska äta för ett bättre välmående.

4. Ökad medvetenhet om hudens hälsa

En annan framträdande trend är den ökade medvetenheten om hudens hälsa. Många resenärer väljer nu solkräm med högt SPF för att skydda huden mot solens skadliga strålar och undvika solskador. Tinted solkräm har också blivit populärt, vilket erbjuder en perfekt kombination av solskydd och en jämnare hudton.

5. Hälsoresor

Resor med en kombination av avkoppling och hälsofrämjande aktiviteter har blivit alltmer populärt. Att unna sig på resan handlar inte längre bara om sovmorgon, god mat och alkohol – utan för många innebär att unna sig numera att ta tiden att fokusera på hälsa och välmående. På TikTok delar folk när de ägnar sig åt aktiviteter som yoga, spa och vandring under sin semester. Club Med har sett ett ökat intresse för holistisk hälsa, med fokus på både kropp och sinne. Därför satsar de alltmer på aktiviteter som yoga och meditation, men även vandring, cykling, tai chi och många andra aktiviteter som erbjuder avkoppling från verkligheten. Club Med har även särskilda destinationer, som Indonesien (Bintan, Bali), med extra stort hälsofokus och kryssningar med wellness-tema.

Något du kommer testa under din semesterresa? Önskar dig en skön sommar oavsett!

Fler lästips:

Fakta från Club Med

Club Med grundades 1950 av Gérard Blitz och är en av pionjärerna inom all inclusive-konceptet. Club Med erbjuder resor till fler än 80 premiumresorter på fantastiska platser världen över. Däribland Nord- och Sydamerika, Karibien, Asien, Afrika, Europa och Medelhavet. Varje Club Med resort har en autentisk lokal stil och bekvämt exklusiva boenden, överlägsna sport- och aktivitetsprogram, barnaktiviteter, gourmetmat och fantastisk service av sin personal med en alltomfattande energi och olika bakgrunder.

Club Med är aktiva i fler än 30 länder och fortsätter att upprätthålla sin autentiska Club Med-anda med en internationell personal på mer än 23 000 anställda med mer än 110 olika nationaliteter. Drivna av sin pionjäranda fortsätter Club Med att växa och anpassa sig efter varje marknad med fler än 14 nya resorter som öppnar inom de kommande tre åren. Club Med är ett dotterbolag till Fosun International, som är listade i Hong Kong. Dess räkenskapsår sträcker sig därför från 1 januari till 31 december. Företagsrapporter görs som en del av de finansiella rapporterna från moderbolaget.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.