Efter Super Bowl 2021: Tom Brady i perfekt form vid 43! Vilka är oddsen för en 8-ring?

Väldigt många sporter har förbund som idrottsklubbar är medlemmar i och det är mycket vanligt att dessa idrottsförbund är de som arrangerar de tävlingar som idrottsmän och lag deltar i.

Många gånger är dessa tävlingar och matcher arrangerade i en serie av tävlingar och matcher som leder fram till en slutlig uppgörelse där den bästa idrottsmannen och laget för säsongen belönas med en pokal som bästa idrottsman eller lag. Dessa tävlingar och matcher har blivit några av de mest populära idrottsarrangemangen under året och följs av miljontals med människor. Detta har i sin tur lett till ett väldigt stort intresse för att slå vad om utgången av både de enskilda tävlingarna och matcherna men också utgången av hela säsongens resultat. Spelbolag som till exempel bestcasinosites.net arrangerar vadslagning och sätter odds på utgången av tävlingar och matcher. 

Efter Super Bowl 2021: Tom Brady i perfekt form vid 43! Vilka är oddsen för en 8-ring?

Som vanligt när det gäller sporter har vissa sporter kommit att bli mycket mer populära än andra. I Sverige är till exempel skidåkning och ishockey mycket populära vintersporter medan fotboll är mycket populärt internationellt. I USA är ishockey, basketboll, baseboll mycket populära sporter att följa bland allmänheten, men populärast av dem alla är amerikansk fotboll och i amerikans fotboll är ingenting så intressant som finalen i den amerikanska fotbollsserien. Finalen i amerikansk fotboll kallas för Super Bowl. 

Vad är Super Bowl?

Super Bowl är det årliga mästerskapet i ”The National Football League, NFL”. Alltsedan 2004 har Super Bowl ägt rum den första söndagen i februari och utgör kulmen på den säsong av matcher i NFL som påbörjas i slutet av sommaren året innan. Super Bowl skapades 1966 som en sammanslagning av NFL och den rivaliserande serien i American Football League, AFL. Den första Super Bowl avgjordes den 15:e januari 1967 varefter de båda ligorna organiserades i så kallade konferenser där vinnaren av varje konferens spelat i Super Bowl för att avgöra mästaren i NFL. Varumärket ”Super Bowl” är skyddat och får inte användas utan tillstånd från NFL. 

Tom Brady och 8-ring

Tom Brady föddes 1977 och är en amerikansk fotbollsspelare som är quarterback i Tampa Bay Buccaneers i NFL. Tom Brady spelade tidigare under tjugo säsonger för New England Patriots där han var starkt bidragande till lagets stora framgångar under åren 2001 till 2009. Tom Brady är allmänt erkänd som en av de bästa quarterbackarna i alla tider. 

Tom Brady spelade collegefotboll i Michigan innan han 1999 valdes av New England Patriots och började spela professionell fotboll. Som quarterback i New England Patriots anses Tom Brady ha varit starkt bidragande till lagets stora framgångar under åren 2001 till 2009, då laget bland många andra titlar vann Super Bowl sex gånger. 

2020 bytte Tom Brady klubb till Tampa Bay Buccaneers och ledde då direkt laget till en seger i Super Bowl i finalen 2021. Denna seger blev Tom Bradys sjunde i Super Bowl. Som spelare håller Brady en väldigt lång rad med olika rekord avseende vinster, utmärkelser och olika statistiska rekord. Brady har också utmärkt sig som en spelare som har haft en både lång och väldigt framgångsrik karriär som quarterback. Tom Brady fyller 44 år under 2021 men har inga planer på att avsluta karriären. Med sju vinster i Super Bowl ställer därför många personer fråga om Brady siktar på en så kallad 8-ring, detta eftersom alla spelare i det lag som vinner Super Bowl får en särskild ring då de vinner. Dessa ringar anses vara mycket fina utmärkelser och har ett mycket högt värde både symboliskt och i monetära termer. 

Tom Bradys träning och livsstil 

Förutom att vara en amerikansk fotbollsspelare på allra högsta nivå med väldigt många vinster och rekord under väldigt många år är Tom Brady känd för sina metoder avseende diet, livsstil och träning. Tom Bradys livsstil inkluderar väldigt mycket meditation och yoga samt en strikt diet som även hans familj följer. Brady går också och lägger sig tidigt varje kväll. 

Träningen som Brady följer innehåller bland annat motståndsträning och hjärnträning. Dieten som han följer kallas för TB12-metoden och den har fått mycket uppmärksamhet samtidigt som den är kontroversiell. I dieten ingår att dricka väldigt mycket vatten. TB12 står för Tom Bradys 12 punkter och den sammanfattar hans holistiska syn på livsstil. TB12-metoden har Brady också omsatt i en mängd produkter, böcker med mera som han säljer. Den mat som ingår i TB12-metoden påminner om en växtbaserad diet med undantag för vissa frukter som inte accepteras. 

Brady har inspirerat andra atleter att följa TB12-metoden och även vissa som inte följer metoden strikt har övergått till att följa en rent växtbaserad diet, vilket för övrigt är något som spritt sig alltmer i de breda folklagren. 

Oddsen för Super Bowl 2021 – Chanserna för att vinna Super Bowl 2022

För den som satsar pengar på utkomsten av Super Bowl är det förstås viktigt att veta så mycket som det bara går om inte bara lagen som spelar matchen utan också om alla spelare i lagen som spelar matchen. En bra vägledning inför matchen är att följa oddsen som sätts av spelbolagen. Dessa odds är normalt ganska konsista över tiden men kan förstås svänga till ganska kraftigt om något drastiskt händer med till exempel en viktig spelare i ett av lagen. För de som slår vad är det med andra ord viktigt att följa lagen både över tiden och inför matchen. 

När det gäller chanserna för att vinna den nästkommande Super Bowl, i vårt exempel alltså Super Bowl 2022, så kan mycket förändras över säsongen som löper mellan Super Bowl 2021 och Super Bowl 2022. Bland annat kan lagen rekrytera nya spelare och lagledning. Det kan också vara så att något händer med lagens självförtroende om säsongen inleds negativt. 

Men att förutse nästa års vinnare är också mycket svårt långt innan matchen äger rum för det finns så många rent allmänna saker som kan påverka vilka lag som kommer till final. Det är med andra ord inte bara ett lags individuella förmåga som ska bedömas utan även alla andra lags förmågor och hur dessa statistiskt kommer att påverka utgången av säsongen. 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.