Drömloppet för alla skogsälskare

Drömloppet för alla skogsälskare

Den 11 juni går startskottet för Stockholm trail arrangerat av Orienteringsklubben Södertörn i Nackareservatet med start och mål vid Hammarbyhöjdens IP. Välj mellan 21, 10 eller 5 kilometer och njut av skogsdoften på den slingriga banan.

FAKTA Vinnare 2016

Herr 21 km: Daniel Nilsson Lekeryd-Svarttorp SK 1:37:10
Dam 21 km: Emma Lundin Team Nordic Trail 2:08:08

Herr 10 km: Ola Nyberg Vivibarefoot 46:04
Dam 10 km: Helena Wallin IF Linnéa 56:21

Herr 5km: Rachid Yabba Stockholm 27:08
Dam 5km: Christina Hultman 30:32

Se resten av 2016 års resultat här.

Salming står för priserna till vinnarna i de olika klasserna: Löparskor och andra sportprodukter. Inför loppet arrangerar man en provlöpning där deltagarna får testa olika Salmingskor och kanske hitta en ny favorit.

– Nytt för i år är att även barn kan vara med både i pojk- och flickklass. Även de yngre deltagarna ska få en utmanande naturupplevelse, säger tävlingsledaren Olle Blomgren som listar tre typer av löpare som han tror kommer uppskatta loppet extra mycket: De som söker utmaningar och drivs av att bevisa för sig själva att de kan göra ett bra terränglopp, de som är resultatorienterade och har tävlandet – mot hela startfältet eller mot en kompis – som passion eller de som är ute efter en naturupplevelse och mer springer för hälsan och välmåendets skull.


Förhoppningen är att komma upp i 1 000 deltagare 2017. För de som löper hela loppet på 21 kilometer kan det bli en ganska flåsig historia. 

– Det kan bli ganska tufft för långlöparna när de passerar Hammarbybacken med sina dryga 90 höjdmeter, säger han.

Text: Julia Kimell

TIPS! Det går även att köpa en startplats att ge bort i julklapp. Läs mer på tävlingens hemsida stockholmtrail.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.