Boosta ditt immunförsvar med en vitamininjektion

vitamininjektion

Redan som barn lär vi oss äta spenat för att bli stora och starka, eller pressa citrusfrukter för att inte bli sjuka. Tänk om det som tillägg till det fanns en metod som gjorde det möjligt att få i sig vitaminer på mindre än en timme?

Det är fullt möjligt. Via en vitamininjektion eller intravenös terapi får du näringsrik vätska transporterad direkt in i blodomloppet via dropp. På Release Co i Stockholm arbetar man dagligen med IV-terapi för förbättrad hälsa och vitalitet. Här berättarna vi mer om fördelarna med vitamininjektion och hur det faktiskt går till.

vitamininjektion

Varför vitamininjektion?

Att tillgodogöra sig vanliga vitaminer via dropp eller injektion kan kanske kännas främmande? Men tänk då på att närings- och vitamindropp av olika slag används dagligen inom vanlig sjukvård.

Att injicera näringsrik vätska direkt in i venerna möjliggör helt enkelt en snabbare spridning än vad som annars varit möjligt, eftersom vätskan med vitaminerna går direkt in i blodbanan, eller in i muskeln vid injektion, och då inte behöver passera mag-tarmkanalen.

Tanken med IV-terapi är att kroppen effektivt ska kunna tillgodogöra sig en större mängd  vitaminer och mineraler än vad som är fallet om du till exempel tar en multivitamintablett. Release Co som var först i Sverige med att specialisera sig inom intravenös terapi har idag tre kliniker i centrala Stockholm där legitimerad sjukvårdspersonal hjälper dig att främja ditt välmående på ett tryggt och säkert sätt. Vitaminerna i droppet kan bland annat bidra till en normal energiomsättning, främja hjärnans normala funktion och stödja kollagenproduktionen, som i sin tur kan verka positivt på hud, hår och naglar.

Med det sagt är det viktigt att se vitaminterapi som ett tillskott. Det kan aldrig ersätta hälsosamma levnadsvanor, kompensera för att du missköter din hälsa, eller bota symtom som grundar sig på den totala hälsobilden. För god hälsa krävs det helt enkelt att du sköter alla delar i livsstilspusslet.

vitamininjektion

Så går det till

På Release Co erbjuder man intravenös terapi både via dropptransfusion och intramuskulär vitamininjektion. Innan du besöker Release Co första gången blir du konsulterad av en legitimerad sjuksköterska som kikar på din medicinska historia. Utifrån din unika hälsodeklaration väljer ni sedan vilken behandling som passar dig och din kropp bäst, liksom hur ofta du bör behandlas.

Med en så kallad Vitaminshot B12 menar man en snabb vitamininjektion där en koncentrerad dos av vitaminer injiceras direkt in i muskeln, vilket bara tar några minuter att utföra. Ett vitamindropp tar lite längre tid och varar mellan 30-45 minuter. Här kan du välja mellan The signature och The Holiday, som varierar något i sitt innehåll. Medan du kopplar av tillför sedan en legitimerad sjuksköterska en vätska med ett koncentrerat vitamin- och mineralkomplex direkt in i ditt blodomlopp, som bland annat innehåller Tiamin, Riboflavin och Askorbinsyra, alltså vitamin B1, B2 och C.

vitamininjektion

Positiva effekter, livsviktiga funktioner

Din kropp behöver tillgodogöra sig alla vitaminer och mineraler för att fungera och må bra. Magnesium som är en mineral,  är till exempel nödvändig för flera hundra olika processer i kroppen och en naturlig muskelavslappnare, som mildrar benkramp och kan förbättra din sömnkvalitet.

Vitamin B12 bidrar till normal ämnesomsättning och gör att nervsystemet fungerar normalt, vilket även påverkar psykologiska funktioner. Lär dig mer om de olika vitaminerna och deras viktiga funktioner här!  

Det är förstås individuellt hur mycket av dessa vitaminer och mineraler som din kropp kan ta upp i cellerna, liksom hur snart du märker av en effekt. I vissa fall kan man känna sig lite piggare i direkt anslutning till behandlingen, eftersom droppet utöver vitaminerna även innehåller vätska och salter.

vitamininjektion

Redo för en vitaminkick? Läs mer om Release Co och hitta deras kliniker här!

Text: Jennie Nysted

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.