Inför Internationella LCHF-dagen 16 januari – eller en annan dag för den delen – bjuder vi här på Åse Falkman Fredrikson´s recept för saftiga kalvfärsbiffar med grönpepparsås.
Trogen LCHF-anhängare eller inte – Åse Falkman Fredrikson´s delikata kalvfärsbiffar med grönpepparsås vill du inte missa. Saftiga och goda med valfria tillbehör. ”Jag brukar steka biffarna i panna först på ganska hög värme så de får fin yta sedan låter jag de gå klart i ugnen” skriver Åse i sin populära blogg 56kilo.se. Receptet är från en av alla hennes böcker med LCHF-recept för livsnjutare. Prova!
Åse´s saftiga kalvfärsbiffar med grönpepparssås – LCHF-recept
Ingredienser biffar, 8 portioner:
- 1,5 kg kalvfärs (alt. annan nötfärs)
- 1 finhackad gul lök
- 1/2 vitlök
- 2 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 5 msk kavfond
- salt och peppar
Ingredienser sås:
- 3 dl grädde
- 2 dl vatten
- 2 msk mortlad grönpeppar
- 1,5 msk kalvfond
- tamarisoja
- 2 msk konjak
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ihop alla ingredienserna till en smet att forma till biffar.
- Stek biffarna i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och låt eftersteka i ugnen ca 10 minuter.
- Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
- Servera med valfritt tillbehör, exempelvis grönsakspytt, blomkålsris eller kokt broccoli.
Åse´s saftiga kalvfärsbiffar med grönpepparssås
Ingredienser
- 1,5 kg kalvfärs alt. annan nötfärs
- 1 st gul lök finhackad
- 0,5 st vitlök
- 2 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 5 msk kalvfond
- 3 dl grädde TILL SÅSEN, härifrån och neråt
- 2 dl vatten
- 2 msk grönpeppar malen
- 1,5 msk kalvfond
- 1 msk tamarisoja alt. annan olja
- 2 msk konjak
- 1 nypa salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet att forma till biffar.
- Stek biffarna i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och låt eftersteka i ugnen ca 10 minuter.
- Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
- Servera med valfritt tillbehör, exempelvis grönsakspytt, blomkålsris eller kokt broccoli.
Recept och foto: Åse Falkman Fredrikson, en av Sveriges populäraste kostrådgivare och mest välbesökta bloggare på 56kilo.se som skrivit flera bästsäljande böcker om mat och hälsa, bland annat ”Åses kök”.
”För tio år sedan upptäckte Åse Falkman Fredrikson lågkolhydratkostens alla fördelar. Hon märkte snabbt att hon mådde så mycket bättre, gick ner i vikt och att sötsuget försvann. Bland mycket annat. Och att resultaten var bestående.”
I Åses kök får du veta precis hur du ska göra, tänka, välja/välja bort, planera, tillaga och njuta av dina nya vanor. Du får helt enkelt alla verktyg för att må bra, nå dina mål och leva hälsosamt. Bokens goda och lättlagade recept ger dig den sista pusselbiten för att lyckas på riktigt. Du hittar den för 145 kr på Adlibris.