Go Back
+ servings
kalvfärsbiffar
Print Pin
2 från 4 röster

Åse´s saftiga kalvfärsbiffar med grönpepparssås

Måltid Lunch, Middag
Tag grönpepparsås, kalvfärsbiffar, LCHF, recept
Specialkost LCHF
Servings 8 portioner

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvfärs alt. annan nötfärs
  • 1 st gul lök finhackad
  • 0,5 st vitlök
  • 2 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 msk kalvfond
  • 3 dl grädde TILL SÅSEN, härifrån och neråt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk grönpeppar malen
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 msk tamarisoja alt. annan olja
  • 2 msk konjak
  • 1 nypa salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet att forma till biffar.
  • Stek biffarna i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och låt eftersteka i ugnen ca 10 minuter.
  • Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
  • Servera med valfritt tillbehör, exempelvis grönsakspytt, blomkålsris eller kokt broccoli.