5 extra viktiga vitaminer och mineraler för din vinterhälsa

Vintern väntar, med mindre solljus och närodlade råvaror, vilket kan ge större behov av vitaminer och mineraler. Här listar vi vilka vitaminer och mineraler som är extra viktiga för att hålla dig frisk, pigg och glad i vintern.

Upplever du en trötthet och lägre energinivå är vanligt den här tiden på året? Kanske behöver du en extra boost för att få den där energin och glädjen, men även för att hålla dig frisk och fri från förkylningar? Det finns vissa vitaminer och mineraler som är extra viktiga att inte ha brist på under vintern.

5 vitaminer och mineraler att prioritera i vinter

1. B-komplexet: Hjälper till att minska trötthet, utmaning och att bli mer stresstålig. Vid stress behöver kroppen mer. Det är bra för välbefinnandet och skyddar mot sjukdom. Hår, hud och naglar blir lätt sköra på vintern men de kan stärkas av B-vitamin.

Greatlife B-komplex
De bästa B-vitaminerna finns i ett komplex där alla åtta B-vitaminerna ingår.

2. CoQ10: Hjälper till att förbättra energin, ökar immunförsvaret och fungerar som en antioxidant. Det är en av de viktigaste lipidantioxidanterna som kan neutralisera fria radikaler och hjälpa till att minska skadorna de orsakar. CoQ10 har en viktig roll för att öka immunsystemet och fysiska prestationer.

3. C-vitamin: Många äter för lite frukt och grönt vilket gör att en extra dos kan behövas. De antioxidativa egenskaper som C-vitamin har hjälper till att motverka förkylning. Bidrar till nervsystemets funktion, en normal energiomsättning och kan stärka hud och hår. C-vitamin hjälper även till att öka känslan av välbefinnande.

4. D-vitamin: D-vitamin är vårt antidepressionsvitamin som gör oss piggare och gladare. Det stärker även immunförsvaret och hormonbalansen. Många tror att det räcker med att vistas en stund i solen för att få tillräckligt med D-vitamin, men det är omöjligt för oss svenskar att få i oss tillräckligt under vinterhalvåret.

5. Magnesium: Hjälper till att minska trötthet, utmattning och lindra stress. Det kallas ibland för anti-stress mineralet. Det är viktigt för vår mentala hälsa. Bidrar till normal muskel- och nervfunktion samt en normal energiomsättning.

Greatlife magnesium
Magnesium är ett av våra viktigaste mineraler, som tyvärr är vanligt att ha brist på.

Det här är några vitaminer och mineraler som är extra viktiga att boosta kroppen med den här mörka tiden på året. På Greatlife.se hittar du dessa produkter och mycket mer. Där kan du även läsa forskning, frågor och svar samt artiklar inom området kropp och hälsa.

Greatlife.se vill ge dig kunskapen för att själv skapa dig förutsättningarna till ett hälsosammare liv. I deras sortiment finns inte en enda produkt de själva inte kan tänka sig att använda. De vill sälja de allra bästa hälsoprodukterna med den bästa kvaliteten. Varje produkt ska uppfylla alla deras kvalitetskrav.

Gå in på Greatlife.se för att hitta produkter och information för en hälsosammare livsstil, och för att hitta rätt vitaminer och mineraler att boosta dig själv med i vinter.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.