3 skäl till att springa med pannlampa – och hur du väljer rätt modell

En pannlampa borde vara en självklarhet bland löparutrustningen nu när de mörka månaderna är här – vi berättar varför, och vilken du ska välja.

Vi är inne i oktober, och det blir mörkt tidigare och tidigare. Om du planerar att fortsätta springa utomhus, eller kanske ge dig ut på skidor, borde det vara lika självklart att ha på sig en pannlampa som ett par löparskor. Vill du veta varför, och få hjälp att välja rätt pannlampa? Läs vidare för att få alla svar.

3 goda anledningar till att använda pannlampa i höst

1. Obegränsad

När du springer med en pannlampa får du betydligt mer möjligheter till rolig löpning bortom asfalten i den gatlyktsupplysta staden. Eftersom du lyser upp din egen väg behöver du inte hindras av faktorer som vilka vägar som är upplysta, utan kan känna dig helt obegränsad när du är ute och springer. Det kan hjälpa dig att testa nya vägar och utveckla din löpning.

2. Roligare

De utökade möjligheterna som pannlampan ger innebär att du kan variera din löpning mer, och hela tiden testa nya vägar och sätt att springa på. Det innebär att de flesta kommer tycka att träningen blir roligare. Trots att det blir mörkare ute kommer du alltså sannolikt tycka att det känns lättare att ge dig ut och springa med pannlampan på.

3. Säkrare

Det här är såklart ett av de viktigaste anledningarna till att du borde använda en pannlampa när det blir mörkt ute – för att undvika att trampa snett och skada dig. Pannlampan är förmodligen det smidigaste och mest ekonomiska sättet att göra löprundorna säkrare på. Genom att du lyser upp vägen runt dig kommer du nämligen snabbt kunna reagera om något händer, vilket både kan hjälpa dig att undvika olyckor och skador.

pannlampaVilken pannlampa ska du välja?

Nu har du sannolikt blivit sugen på att köpa en egen pannlampa – men hur ska du veta vilken du bör välja? Vi rekommenderar starkt nyheten Petzl IKO Core. Här är några skäl till det:

  • Den väger endast 79 gram och batteriet är placerat på baksidan. Med andra ord är den så lätt att du knappt kommer märka den, samtidigt som den sitter väl balanserat på huvudet.
  • Det uppladdningsbara batterier ger hela 500 lumens ljusstyrka, vilket räcker gott och väl för även de mörkaste vägarna, löpspåret och till och med stigarna.
  • Tack vare pannbandet får du enkelt en perfekt passform, utan att det absorberar svett.
  • Med Petzl IKO Core får du inte bara en lampa som lyser upp vägen, utan den består av sju LED-lampor som ger en bred, enhetlig och kraftfull ljuskägla.
  • Behöver du plötsligt tillgång till en lykta, till exempel i tältet eller när ni samlas i löpargruppen för att snacka innan/efter ett pass? Tack vare den medföljande förvaringspåsen omvandlas Petzl IKO Core lätt till en lykta. Du kan även hänga den runt halsen och på så vis få en annan ljusbild.
  • Den finns i två versioner – Petzl IKO med AAA-batterier och 350 lumens ljusstyrka och Petzl IKO Core med uppladdningsbara batterier och 500 lumens ljusstyrka – så att du kan välja den som passar dig bäst.

Och du… glöm inte reflexer!

Sugen på att köpa ett eget exemplar av Petzl IKO Core? Du kan läsa mer här!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa