10 tips för en fräschare hy

10 tips för en fräschare hy

Känns din hy torr och tråkig? Eller fet och glansig? Här är 10 tips som piggar upp!

Lär känna din hudtyp. Innan du köper hudvårdsprodukter är det viktigt att veta vilken hudtyp du har. Blandhy, fet, normal, torr, känslig eller mogen hy? Bäst svar får du genom att besöka en hudterapeut. Behandlas din hud med fel produkter riskerar du att få blemmor och finnar.

Peeling. Att peela huden avlägsnar döda hudceller, bakterier och smuts. Samtidigt som det är viktigt med peeling ska det tilläggas att du inte bör göra det för ofta. En tumregel är att peela huden cirka en gång i veckan men det är olika beroende på vilken produkt du använder. Gnugga inte för hårt utan var försiktig och utför lätta cirkulära rörelser i ett par minuter.

Rengöring. Rengöring är A och O för en vacker hy. Huden bör rengöras noggrant både morgon och kväll. Sov aldrig med smink och se till att få bort sminkrester ordentligt så att ingenting blir kvar och täpper till porerna. Genom att rengöra huden är det lättare att tillgodose ansiktskrämens vårdande, aktiva och återuppbyggande ingredienser.

Återfuktning. Krämer, masker, serum eller olja? Beroende på vad som passar din hy finns en uppsjö av alternativ. Viktigt är att produkten ger näring på djupet. Med en rejäl återfuktning försvinner yttorrheten och din hud blir mjukare, smidigare och kommer åter i balans.

Tvätta make-up borstar. Håll både din hy och dina make-up borstar fräschare genom att tvätta dem regelbundet. Optimalt är att rengöra borstarna minst en gång i veckan. Det finns rengöringsmedel som passar både syntet och äkta hår och som är specifikt till make-up borstar såsom bareMinerals Schampo. Vill du köra en budgetvariant fungerar vanligt schampo och balsam till borstar med äkta hår. Syntetborstar kan rengöras med ljummet vatten och diskmedel. Tänk på att massera in rengöringen försiktigt, skölj noga tills alla sminkrester är borta utan att för den delen dränka borstarna i vatten.

Använd rätt smink. Applicera alltid smink med rena händer och satsa på produkter som innehåller ingredienser anpassade till din hudtyp. Vi reagerar olika på produkter och innehåll varför det gäller att prova sig fram tills du hittar rätt. Det som passar din vän är inte alltid det ultimata för dig.

Pilla inte i ansiktet. Försök att låta bli att klämma finnar och pormasker, det sprider bakterier och du riskerar att få fula ärr och gropar. Kan du inte låta bli? Se till att din hud är rent och tvätta dina fingrar noggrant. Kläm inte direkt med naglarna utan använd en pappersbit emellan.

Ät hälsosamt. Huden påverkas av vad du äter. Skippa snabbmat och socker. Satsa istället på antioxidanter som finns i frukt och grönsaker. Ät fisk, kyckling, ägg och nyttiga fetter. Glöm inte att fylla på med vätska, drick mycket vatten.

Ta hand om dig. Hur du mår speglar också din hy. Sov ordentligt, motionera och var ute i friska luften. Försök att stressa ner och skratta mycket. Var sparsam med alkohol och rök inte.

Stirra dig inte blind. Kom ihåg att du är vacker oavsett om med en finne mer eller mindre. Vi är duktiga på att fokusera på oss själva och finnen du tycker är gigantisk är det ändå få som ser. Och vad gör väl några blemmor? Livet är härligt oavsett, så glöm inte att le och var glad!

 

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.