10 roliga saker att göra för en hälsosam sommar

10 roliga saker att göra för en hälsosam sommar

Så här i sommartid är det lätt att hamna i mindre hälsosamma semesterfällor. Men sommaren är samtidigt en tid för att njuta, koppla av och ha roligt. Här är tio saker att göra för en roligare, hälsosammare och mer avkopplande sommar.

1. Åk på ett träningsevent
Resor, föreläsningar och workshops fullkomligt exploderar inom träning- och hälsoområdet. Att åka iväg på en träningsresa är ett unikt tillfälle att träffa nya vänner och samtidigt få sig en dos av motivation och inspiration. Vill du kombinera träning och avkoppling kan en yogaresa var det ultimata! 

2. Ge dig ut i naturen
Passa på att koppla av, få vardagsmotion och frisk luft genom att ge dig ut i skogen för att plocka bär. I år är skogen full av exempelvis blåbär som är perfekt att bunkra frysen med! Blåbär är ett riktigt nyttigt bär som passar perfekt att blanda med kvargen, ha i smoothies eller bara äta som de är. Se vart du hittar flest blåbär genom blåbärsprognosen.

3. Gör egen glass
Glass i stora lass? Ja, faktum är att du kan frossa i glass så länge du gör den själv. Gör du egen glass har du koll på vad du får i dig och slipper socker och onödiga tillsatser. Här är fyra goda, enkla och hälsosamma recept att testa i sommar!

4. Koppla ner och koppla av
Att vara online och nåbar 24 timmar om dygnet skapar ofta en omedveten stress. Stäng av allt som har med sociala medier att göra med jämna mellanrum. Genom att stänga av mobiltelefon och tv några timmar innan det är läggdags blir det lättare att koppla av för att sedan somna. Man behöver inte alltid vara tillgänglig.

5. Testa på en ny träningsform
Utmana dig själv och testa på en träningsform eller sport du tidigare aldrig har testat. Kliv in på dans- eller yogaklassen, våga ta plats i crossfit-boxen och hoppa i simbassängen. Boka in en tennis-, golf- eller badmitonkurs. Ta med en vän så blir det ännu roligare!

6. Gör något oväntat
Våga vara kreativ och gör något som du aldrig har testat förut. Det blir både roligt, utmanande och extra minnesvärt. Åk på en resa själv, gå en matlagningskurs, måla en tavla, hoppa bungyjump, vandra i fjällen, testa att spela på casinolär dig sticka… Bara fantasin sätter stopp!

7. Bjud på hälsosamma middagar
Leta ut ett gott recept med nyttiga ingredienser och bjud in till en mysigt, hälsosam och trevlig middag. Eller varför inte laga maten tillsammans eller dra ihop ett knytkalas med hälsosamt småplock? Här hittar du tre goda recept på somriga och matiga sallader.

8. Piffa till hemmet
Att investera i ny textil, en ny tavla eller ljuslyktor är små saker som kan göra ett stort lyft för såväl hemmet som humöret. Är miljön stökig runtomkring är det svårare att finna ro och i stället känna sig stressad. Håll ordning på sakerna – utan att överdriva och bli för pedant.

9. Kombinera nytta med nöje
En dag på stranden kan i långa loppet bli ganska långtråkigt. Passa på att träna utomhus så får du både träning och en snygg bränna! Lägg ner ett hopprep och löparskor i resväskan så kan du enkelt träna var du än befinner dig. Numera finns det utomhusgym på flertalet platser i hela Sverige. Har du inget i närheten där du bor kan du träna utomhus med egen kroppsvikt eller med hjälp av några vikter,  här hittar du ett bra utomhuspass med effektiva övningar för ben, mage och armar. Perfekt att göra i sommar!

10. Dejta aktivt
Att träffa vänner över en fika, ett glas vin eller en middag är en riktig klassiker. Men varför inte göra något aktivt tillsammans? Spela badminton eller minigolf, åk och klättra, träna tillsammans på ett utomhusgym eller ses över en långpromenad. Det blir socialt och roligt samtidigt som du rör på dig och förbränner extra kalorier.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.