Vill du tappa några kilon? Mat med negativa kalorier sägs förbruka fler kalorier än den tillför kroppen. Här är 10 livsmedel som sägs kräva mer energi av kroppen att smälta än vad den tillför!
Mat med negativa kalorier sägs förbruka fler kalorier än den tillför kroppen. Hur mycket energi som krävs för att bryta ner ett visst livsmedel är högst individuellt. I boken Ät rätt – bränn fett, presenterar den brittiska läkaren och viktspecialisten Caroline Shreeve skillnaden mellan exempelvis en sockerkaka och brysselkål.
För en bit sockerkaka som ger 350 kcal behöver kroppen cirka 100 kcal för att smälta och processa den. Det betyder att sockerkakan ger 250 kalorier. En portion brysselkål som ger 50 kcal, behöver däremot cirka 75 kcal för att smälta och ta upp näringsämnena, vilket betyder att brysselkålen har använt 25 kcal av din energireserv. Visst är det skillnad på sötsaker och grönsaker, men för den som vill tappa några kilon kan listan nedan vara intressant. Metoden med negativa kalorier har varit framgångsrik och använts av läkare världen över.
Här är 10 livsmedel som sägs kräva mer energi än vad de tillför:
Sallad
Selleri
Rädisa
Gurka
Kantareller
Blomkål
Zucchini
Stark Chili
Vattenmelon
Brysselkål
Bilder från: Pixabay
Hahaha negativa kalorier är en myt. Stämmer inte på nått sätt