10 livsmedel med negativa kalorier

10 livsmedel med negativa kalorier

Vill du tappa några kilon? Mat med negativa kalorier sägs förbruka fler kalorier än den tillför kroppen. Här är 10 livsmedel som sägs kräva mer energi av kroppen att smälta än vad den tillför!

Mat med negativa kalorier sägs förbruka fler kalorier än den tillför kroppen. Hur mycket energi som krävs för att bryta ner ett visst livsmedel är högst individuellt. I boken Ät rätt – bränn fett, presenterar den brittiska läkaren och viktspecialisten Caroline Shreeve skillnaden mellan exempelvis en sockerkaka och brysselkål. 

För en bit sockerkaka som ger 350 kcal behöver kroppen cirka 100 kcal för att smälta och processa den. Det betyder att sockerkakan ger 250 kalorier. En portion brysselkål som ger 50 kcal, behöver däremot cirka 75 kcal för att smälta och ta upp näringsämnena, vilket betyder att brysselkålen har använt 25 kcal av din energireserv. Visst är det skillnad på sötsaker och grönsaker, men för den som vill tappa några kilon kan listan nedan vara intressant. Metoden med negativa kalorier har varit framgångsrik och använts av läkare världen över.

Här är 10 livsmedel som sägs kräva mer energi än vad de tillför:

Sallad
sites/default/files/sallad.jpeg
Selleri
sites/default/files/selleri.jpeg Rädisa
sites/default/files/radishes-5739_640.jpeg
Gurka
sites/default/files/cucumber-18742_640.jpeg
Kantareller
sites/default/files/chanterelles-9357_640.jpeg
Blomkål
sites/default/files/cauliflower-379873_640.jpeg
Zucchini
sites/default/files/zucchini-176880_640.jpeg
Stark Chili
sites/default/files/pepperoni-5757_640.jpeg
Vattenmelon
sites/default/files/watermelon-390281_640.jpeg
Brysselkål
sites/default/files/brussels-sprouts-463378_640.jpeg

 

Bilder från: Pixabay

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras