10 bästa hälsobloggarna – SportHälsa listar

10 bästa hälsobloggarna - SportHälsa listar

Förr var det nästan ingen som läste bloggar på sommaren, men i och med nutidens smartphonesamhälle kan du fortsätta följa dina favoriter från hängmattan. Pocketböcker i all ära, men ibland är det trevligt att ta del av inspirerande bilder från träningspass, recept, resor och tankar direkt ur livet hos en privatperson. Här har vi listat 10 svenska hälsobloggar vi rekommenderar till din sommarläsning på skärm.

Sveriges 10 bästa hälsobloggar – SportHälsa listar

1. Betty E Wassenius – tänk tuff träning med kettlebells och skivstång men med största värme och omtänksamhet. Betty driver Växjö´s coolaste gym, The b-room, och inspirerar till hälsa och styrka utan att linda in allt i bomull.

2. Träningsglädje – en blogg du mår bra av bara genom de fantastiska bilderna. Ta del av Sara Rönnes kloka tankar om hälsa och träning i storslagen fjällmiljö. Sara är dessutom en tjej med egen podcast och koll på det senaste i bloggosfären.

3. Terese Alvén – en blogg som inspirerar till ett hälsosamt liv utan pekpinnar eller måsten. Terese skriver mycket om sin aktiva vardag som spinninginstruktör, löpare, tennisspelare och 2-barnsmamma, men även om ätstörningar och samhällsfrågor.

4. Ida Warg – YouTubern som bland annat ger bra träningstips att köra hemma och bjuder på vegansk matinspiration.

5. Lofsan – en framgångsrik träningsentreprenör som skriver böcker, jobbar som PT, har egen podcast, eget gym, föreläser och syns i media. Senaste projektet är träningsappen Mized – som en PT i fickan.

6. Paula Uribe – en jordnära och stark bloggstjärna som skriver ärligt om kärlek och vardagen med träning, familjeliv ihop med två döttrar och mannen Hugo Rosas, även han en känd träningsbloggare.

7. PT-Fia – som att få en varm kram när du läser. Fia skriver om livets svårigheter och lycka, om hälsa på insidan, som gett ut två böcker, har en egen podcast och är nu gravid med sitt första barn.

8. Erika Kits Gölevik – chefredaktören för Women´s Health Magazine som alltid sätter spiken på huvudet i frågor som rör hälsa och välmående på djupet. Läs och känn att du duger.

9. Upp & Hoppa – pepp inom framför allt utomhusträning, hälsa och ärligt raka tankar. Sofia har bra koll på det här med skidåkning, mountainbike, frilutfsliv och träning i kombination med livet som småbarnsmamma.

10. Petra Månström – journalisten, influencern, entreprenören och löpcoachen med stort hjärta och driv. Petra stora passion är löpning, liksom att umgås med sin familj, vänner, att fotografera, spela in poddar, lakrits och leopardmönstrat. På bloggen hittar du mängder av inspiration och tips om löpning, annan träning och livet.

Det här är bara ett litet urval ur den fantastiska djungeln av inspirerande bloggar där ute. Ytterligare några som alltid ligger på vår topplista är våra egna här på SportHälsa. Dem hittar du här.

Gillar du även god mat och dryck? Här hittar du 5 bloggar vi rekommenderar inom den kategorin.

Text: Anna Lissjanis som också skriver en blogg sedan 2009. Här delar jag med mig av träningstips, filmer, recept, min vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör här på SportHälsa.

2 Comments
  1. Fysisk träning i all ära, men jag kan tycka att det i väst finns ett överdrivet fokus på vår fysiska kropp och för lite fokus på vårt medvetande och vårt inre. Så jag hoppas att fler sådana här fantastiska bloggar börja väva in mer andlighet och mindfulness. För er som vill utforska ert medvetande mer under detta år så vill jag rekommendera denna coaching:
    https://www.lifecoachstockholm.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published.