Enkel smulpaj med bär och hemgjord glass

smulpaj

En ljummen, enkel smulpaj med lättsmält glass till – håll med om att det är en älskvärd kombination? Även att den är smidig att göra. Inför dina fikastunder har vi dukat upp med både ett recept på enkel smulpaj och hemgjord glass.

Enkel smulpaj med bär

Ingredienser:

  • Ca 250 g bär, färska eller frysta
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk sötströ (eller vanligt strösocker om du inte vill ha en sockerfri variant)

Gör så här:

  1.  Blanda kokossocker, smör och havregryn i en bunke till en smulig deg.
  2. Fördela över bären och grädda ca 20 min i 225°.
  3. Servera varm, gärna med hemgjord glass som får smälta lite över hela härligheten. Recept på det hittar du nedan.
Skriv ut recept
Smulpaj med bär
smulpaj
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
portion
Ingredienser
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
portion
Ingredienser
smulpaj
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda kokossocker, smör och havregryn i en bunke till en smulig deg.
  2. Fördela över bären och grädda ca 20 min i 225°.
  3. Servera varm, gärna med hemgjord glass som får smälta lite över hela härligheten. Recept på det hittar du nedan.

Smulpaj med bär och hemgjord glass

Hemgjord glass

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1,5 dl sötströ (eller vanligt socker om du önskar)
  • 4 dl grädde

Gör så här:

  1. Dela äggen så att gulorna hamnar i en bunke och vitorna i en.
  2. Vispa gulor och sockret pösigt.
  3. Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
  4. Vispa även grädden rätt hård.
  5. Blanda allt varsamt och häll i en form klädd i plastfolie. Frys minst 4 timmar.
  6. Som godast när den är lite halvtinad så ta fram den en stund innan den ska ätas – gärna ihop med den läckra smulpajen ovan.

smulpaj

Ät och njut!

Gillar du receptet på enkel smulpaj rekommenderar vi även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras