En ljummen, enkel smulpaj med lättsmält glass till – håll med om att det är en älskvärd kombination? Även att den är smidig att göra. Inför dina fikastunder har vi dukat upp med både ett recept på enkel smulpaj och hemgjord glass.
Enkel smulpaj med bär
Ingredienser:
- Ca 250 g bär, färska eller frysta
- 75 g smör
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl sötströ (eller vanligt strösocker om du önskar)
Gör så här:
- Blanda sötströ smör och havregryn i en bunke till en smulig deg.
- Fördela över bären och grädda ca 20 min i 225°.
- Servera varm, gärna med hemgjord glass som får smälta lite över hela härligheten. Recept på det hittar du nedan.
Smulpaj med bär
Portioner 1 portion
Ingredienser
- 250 g bär
- 75 g smör
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl sötströ
Instruktioner
- Blanda sötströ, smör och havregryn i en bunke till en smulig deg.
- Fördela över bären och grädda ca 20 min i 225°.
- Servera varm, gärna med hemgjord glass som får smälta lite över hela härligheten. Recept på det hittar du nedan.
Hemgjord glass
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1,5 dl sötströ (eller vanligt socker om du önskar)
- 4 dl grädde
Gör så här:
- Dela äggen så att gulorna hamnar i en bunke och vitorna i en.
- Vispa gulor och sockret pösigt.
- Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
- Vispa även grädden rätt hård.
- Blanda allt varsamt och häll i en form klädd i plastfolie. Frys minst 4 timmar.
- Som godast när den är lite halvtinad så ta fram den en stund innan den ska ätas – gärna ihop med den läckra smulpajen ovan.
Ät och njut!