Smarriga, sunda sötpotatisplättar – veckans vegorecept

sötpotatisplättar

Vad sägs om vegetariska, sunda och smarriga sötpotatisplättar till Meat Free Monday-middag? En maträtt för alla slags livsnjutare, även dig som är vegan, glutenintolerant, mjölk- eller äggallergiker. Och genom att använda sötpotatis istället för “vanlig” potatis får du dessutom i dig mer antioxidanter, betakaroten, fibrer och andra nyttigheter. Läs gärna mer om jämförelsen mellan sötpotatis och vanlig potatis här, men den söta goda smaker räcker långt.

Skriv ut recept
Smarriga sötpotatisplättar
sötpotatisplättar
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
sötpotatisplättar
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala och dela sötpotatisen mindre bitar och koka tills dess att den är mjuk.
  2. Mixa sötpotatisen med en stavmixer.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Vispa ihop sötpotatisen med kokosmjölk, havremjölk och lönnsirap.
  5. Tillsätt ”mjölblandningen” till sötpotatismixen.
  6. Låt smeten vila i ca 30 minuter i kylskåpet.
  7. Stek pannkakorna i en stekpanna med kokosolja.
  8. Servera med favorittillbehören, exempelvis hallon, blåbär och vegansk yoghurt eller vaniljkesella.

sötpotatisplättar

Recept och foto: Hanna Sundell med bloggen Hanna´s Green Kitchen där du alltid hittar goda och hälsosamma recept.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras