Smarriga, sunda sötpotatisplättar – veckans vegorecept

sötpotatisplättar

Vad sägs om vegetariska, sunda och smarriga sötpotatisplättar till Meat Free Monday-middag? En maträtt för alla slags livsnjutare, även dig som är vegan, glutenintolerant, mjölk- eller äggallergiker. Och genom att använda sötpotatis istället för ”vanlig” potatis får du dessutom i dig mer antioxidanter, betakaroten, fibrer och andra nyttigheter. Läs gärna mer om jämförelsen mellan sötpotatis och vanlig potatis här, men den söta goda smaker räcker långt.

sötpotatisplättar
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Smarriga sötpotatisplättar

Måltid Frukost, Lunch, Middag
Tag meat free monday, recept, recept med sötpotatis, sötpotatis, sötpotatispannkakor, sötpotatisplättar, veganskt, vegetariskt
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser

  • 1 st sötpotatis
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • 1 dl havremjöl mixad havregryn till mjöl
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk havremjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 msk kokosolja

Instruktioner

  • Skala och dela sötpotatisen mindre bitar och koka tills dess att den är mjuk.
  • Mixa sötpotatisen med en stavmixer.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa ihop sötpotatisen med kokosmjölk, havremjölk och lönnsirap.
  • Tillsätt ”mjölblandningen” till sötpotatismixen.
  • Låt smeten vila i ca 30 minuter i kylskåpet.
  • Stek pannkakorna i en stekpanna med kokosolja.
  • Servera med favorittillbehören, exempelvis hallon, blåbär och vegansk yoghurt eller vaniljkesella.

sötpotatisplättar

Recept och foto: Hanna Sundell med bloggen Hanna´s Green Kitchen där du alltid hittar goda och hälsosamma recept.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.