Smarriga, sunda sötpotatisplättar – veckans vegorecept

sötpotatisplättar

Vad sägs om vegetariska, sunda och smarriga sötpotatisplättar till Meat Free Monday-middag? En maträtt för alla slags livsnjutare, även dig som är vegan, glutenintolerant, mjölk- eller äggallergiker. Och genom att använda sötpotatis istället för ”vanlig” potatis får du dessutom i dig mer antioxidanter, betakaroten, fibrer och andra nyttigheter. Läs gärna mer om jämförelsen mellan sötpotatis och vanlig potatis här, men den söta goda smaker räcker långt.

sötpotatisplättar
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Smarriga sötpotatisplättar

Måltid Frukost, Lunch, Middag
Tag meat free monday, recept, recept med sötpotatis, sötpotatis, sötpotatispannkakor, sötpotatisplättar, veganskt, vegetariskt
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser

  • 1 st sötpotatis
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • 1 dl havremjöl mixad havregryn till mjöl
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk havremjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 msk kokosolja

Instruktioner

  • Skala och dela sötpotatisen mindre bitar och koka tills dess att den är mjuk.
  • Mixa sötpotatisen med en stavmixer.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa ihop sötpotatisen med kokosmjölk, havremjölk och lönnsirap.
  • Tillsätt ”mjölblandningen” till sötpotatismixen.
  • Låt smeten vila i ca 30 minuter i kylskåpet.
  • Stek pannkakorna i en stekpanna med kokosolja.
  • Servera med favorittillbehören, exempelvis hallon, blåbär och vegansk yoghurt eller vaniljkesella.

sötpotatisplättar

Recept och foto: Hanna Sundell med bloggen Hanna´s Green Kitchen där du alltid hittar goda och hälsosamma recept.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg