Salted caramel pavlova med glass, nötter och hackad mörk choklad

Bjud på en riktig drömdessert – Salted caramel pavlova. Tänk dig söt maräng varvad med vanilj- och chokladglass, toppad med hackad mörk choklad och nötter. En garanterad succé hos både vuxna och barn.

Salted caramel pavlova

Ingredienser chokladmaräng

 • 8 äggvitor
 • 6 dl socker
 • 100 g choklad

Gör så här 

 1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
 2. Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked.
 3. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).

salted caramel pavlova

Salt kolasås

 • 2 dl grädde
 • 2 dl sirap
 • 2 dl socker
 • en nypa havssalt

Gör så här 

 1. Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
 2. Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad ​i chokladmarängen.

salt caramel pavlova

 

fridaskok

 

För fler smarriga recept, spana in Frida på hennes blogg och instagram!
Recept och bilder: Fridas Kök
FridaMartis @ Instagram

Skriv ut recept
Salted caramel pavlova - med glass, nötter och hackad mörk choklad
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
Portioner
Ingredienser
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
 1. Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
 2. Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).
 3. Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
 4. Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad ​i chokladmarängen.
4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa