Bjud på en riktig drömdessert – Salted caramel pavlova. Tänk dig söt maräng varvad med vanilj- och chokladglass, toppad med hackad mörk choklad och nötter. En garanterad succé hos både vuxna och barn.
Salted caramel pavlova
Ingredienser chokladmaräng
- 8 äggvitor
- 6 dl socker
- 100 g choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
- Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).
Salt kolasås
- 2 dl grädde
- 2 dl sirap
- 2 dl socker
- en nypa havssalt
Gör så här
- Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
- Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad i chokladmarängen.
För fler smarriga recept, spana in Frida på hennes blogg och instagram!
Recept och bilder: Fridas Kök
FridaMartis @ Instagram
Salted caramel pavlova - med glass, nötter och hackad mörk choklad
Ingredienser
- 8 st äggvitor
- 2 dl sirap
- 8 dl socker
- 1 nypa havssalt
- 100 g choklad
Instruktioner
- Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
- Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).
- Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
- Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad i chokladmarängen.
Den där såg riktigt god ut! ????
Men mums så magiskt gott denna såg ut, måste testas. Tusen tack för tipset:)
Saknas det inte en punkt?! Marängerna måste väl in i ugnen 🙂
Sant! Vilken miss. Tack för att du säger till 🙂