Salted caramel pavlova med glass, nötter och hackad mörk choklad

Bjud på en riktig drömdessert – Salted caramel pavlova. Tänk dig söt maräng varvad med vanilj- och chokladglass, toppad med hackad mörk choklad och nötter. En garanterad succé hos både vuxna och barn.

Salted caramel pavlova

Ingredienser chokladmaräng

  • 8 äggvitor
  • 6 dl socker
  • 100 g choklad

Gör så här 

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
  2. Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).

salted caramel pavlova

Salt kolasås

  • 2 dl grädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • en nypa havssalt

Gör så här 

  1. Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
  2. Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad ​i chokladmarängen.

salt caramel pavlova

 

fridaskok

 

För fler smarriga recept, spana in Frida på hennes blogg och instagram!
Recept och bilder: Fridas Kök
FridaMartis @ Instagram

Skriv ut Pin
4 från 1 röst

Salted caramel pavlova - med glass, nötter och hackad mörk choklad

Måltid Efterrätt
Tag dessert, maräng, pavlova, salted caramel, salted caramel pavlova

Ingredienser

  • 8 st äggvitor
  • 2 dl sirap
  • 8 dl socker
  • 1 nypa havssalt
  • 100 g choklad

Instruktioner

  • Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
  • Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).
  • Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
  • Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad ​i chokladmarängen.
4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg