Go Back
pavlova-top
Print Pin
4 från 1 röst

Salted caramel pavlova - med glass, nötter och hackad mörk choklad

Måltid Efterrätt
Tag dessert, maräng, pavlova, salted caramel, salted caramel pavlova

Ingredienser

  • 8 st äggvitor
  • 2 dl sirap
  • 8 dl socker
  • 1 nypa havssalt
  • 100 g choklad

Instruktioner

  • Vispa äggvitor och socker över vattenbad till 65°C. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa i maskin tills marängen har svalnat.
  • Smält chokladen över vattenbad och vänd i marängsmeten. Klicka ut en stor eller flera små klickar och forma som en korg med en sked. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter (kika med jämna mellanrum så att den varken blir bränd eller för lös i mitten).
  • Koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen får en mer bärgstensfärg, tillsätt salet. Den kommer att tjockna när den blir kall.
  • Montera pavlovan genom att varva vaniljglass, chokladglass, vispad grädde, kolasås, jordnötter och hackad choklad ​i chokladmarängen.