Recept: Lyxiga Vegobiffar med kikärtor och oliver

Recept: Lyxiga Vegobiffar!

När vegetariskt är som godast. Här bjuder vi på oliv- och kikärtsbiffar med krämig aioli. Riktigt lyxiga vegobiffar som saknar både gluten och mjölk.

Till Meatfree Monday eller en annan dag du vill äta riktigt gott och näringsrikt – prova våra lyxiga vegobiffar med kikärtor och oliver. Extra bra är det att använda ekologiska produkter så gott det går. Ännu bättre blir maten i gjutjärnsgrytor och pannor för att få extra tillskott av järn i maten, men även för att det är hållbara produkter över en livstid.

Lyxiga Vegobiffar med kikärtor och oliver

Ingredienser till 4-5 portioner:

  • 800 gr Kokta kikärtor
  • 130 gr Kalamataoliver, urkärnade
  • 130 gr Finrivna morötter
  • 2 st Vitlöksklyftor, medelstora
  • 4 gr  Röd chili, mediumstyrka
  • 1 st Ägg (som du kan utesluta, ta då lite mer maizena)
  • 1,5 msk  Maizena majsstärkelse
  • 1,5 msk  Curry
  • 1/2 tsk  Salt

Glutenfritt ströbröd till panering.
Rapsolja till stekning.

Gör så här:

1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka vitlöken, oliverna och chilin fint.

2. Häll sedan allt i en matberedare och kör runt lite tills allt är mosat. Endel av kikärtorna ska vara grovhackade

3.  Blanda i salt, curry, majsstärkelse till en bra smet och forma till små bollar. Rulla i ströbröd och platta ut dem så de blir ca 1 cm tjocka.

4.  Stek biffarna i rapsolja ca 3 min på varje sida. Du ska ha medelvärme på plattan.

Servera med en fräsch grönsallad, hasselbackspotatis alt. klyftpotatis och en klick krämig aioli. Ät och njut!

Skriv ut recept
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Glutenfritt, Vegetariskt
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Glutenfritt, Vegetariskt
Portioner
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras