Recept: Lyxiga Vegobiffar!

Recept: Lyxiga Vegobiffar!

Räds icke för vegetariska alternativ till söndagsmiddagen! Här bjuder vi på oliv- och kikärtsbiffar med krämig aioli. Riktigt lyxiga vegobiffar som saknar både gluten och mjölk.

Extra bra är det att använda ekologiska produkter så gott det går. Ännu bättre blir maten i gjutjärnsgrytor och pannor för att få extra tillskott av järn i maten, men även för att det är hållbara produkter över en livstid. 

 

Detta behövs för 4-5 portioner:

800 gr Kokta kikärtor 

130 gr Kalamataoliver, urkärnade

130 gr Finrivna morötter

2 st Vitlöksklyftor, medelstora

4 gr  Röd chili, mediumstyrka

1 st Ägg (som du kan utesluta, ta då lite mer maizena)

1,5 msk  Maizena majsstärkelse

1,5 msk  Curry

1/2 tsk  Salt


Glutenfritt ströbröd till panering.
Rapsolja till stekning.



Gör så här:

1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka vitlöken, oliverna och chilin fint.

2. Häll sedan allt i en matberedare och kör runt lite tills allt är mosat. Endel av kikärtorna ska vara grovhackade

3.  Blanda i salt, curry, majsstärkelse till en bra smet och forma till små bollar. Rulla i ströbröd och platta ut dem så de blir ca 1 cm tjocka.

4.  Stek biffarna i rapsolja ca 3 min på varje sida. Du ska ha medelvärme på plattan.


Servera med en fräsch grönsallad, hasselbackspotatis alt. klyftpotatis och en klick krämig aioli.



Ät och njut!

/Redaktionen
Skriv ut recept
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras