När vegetariskt är som godast. Här bjuder vi på oliv- och kikärtsbiffar med krämig aioli. Riktigt lyxiga vegobiffar som saknar både gluten och mjölk.
Till Meatfree Monday eller en annan dag du vill äta riktigt gott och näringsrikt – prova våra lyxiga vegobiffar med kikärtor och oliver. Extra bra är det att använda ekologiska produkter så gott det går. Ännu bättre blir maten i gjutjärnsgrytor och pannor för att få extra tillskott av järn i maten, men även för att det är hållbara produkter över en livstid.
Lyxiga Vegobiffar med kikärtor och oliver
Ingredienser till 4-5 portioner:
- 800 gr Kokta kikärtor
- 130 gr Kalamataoliver, urkärnade
- 130 gr Finrivna morötter
- 2 st Vitlöksklyftor, medelstora
- 4 gr Röd chili, mediumstyrka
- 1 st Ägg (som du kan utesluta, ta då lite mer maizena)
- 1,5 msk Maizena majsstärkelse
- 1,5 msk Curry
- 1/2 tsk Salt
Glutenfritt ströbröd till panering.
Rapsolja till stekning.
Gör så här:
1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka vitlöken, oliverna och chilin fint.
2. Häll sedan allt i en matberedare och kör runt lite tills allt är mosat. Endel av kikärtorna ska vara grovhackade
3. Blanda i salt, curry, majsstärkelse till en bra smet och forma till små bollar. Rulla i ströbröd och platta ut dem så de blir ca 1 cm tjocka.
4. Stek biffarna i rapsolja ca 3 min på varje sida. Du ska ha medelvärme på plattan.
Servera med en fräsch grönsallad, hasselbackspotatis alt. klyftpotatis och en klick krämig aioli. Ät och njut!