Recept: Lyxiga Vegobiffar med kikärtor och oliver

Recept: Lyxiga Vegobiffar!

När vegetariskt är som godast. Här bjuder vi på oliv- och kikärtsbiffar med krämig aioli. Riktigt lyxiga vegobiffar som saknar både gluten och mjölk.

Till Meatfree Monday eller en annan dag du vill äta riktigt gott och näringsrikt – prova våra lyxiga vegobiffar med kikärtor och oliver. Extra bra är det att använda ekologiska produkter så gott det går. Ännu bättre blir maten i gjutjärnsgrytor och pannor för att få extra tillskott av järn i maten, men även för att det är hållbara produkter över en livstid.

Lyxiga Vegobiffar med kikärtor och oliver

Ingredienser till 4-5 portioner:

  • 800 gr Kokta kikärtor
  • 130 gr Kalamataoliver, urkärnade
  • 130 gr Finrivna morötter
  • 2 st Vitlöksklyftor, medelstora
  • 4 gr  Röd chili, mediumstyrka
  • 1 st Ägg (som du kan utesluta, ta då lite mer maizena)
  • 1,5 msk  Maizena majsstärkelse
  • 1,5 msk  Curry
  • 1/2 tsk  Salt

Glutenfritt ströbröd till panering.
Rapsolja till stekning.

Gör så här:

1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka vitlöken, oliverna och chilin fint.

2. Häll sedan allt i en matberedare och kör runt lite tills allt är mosat. Endel av kikärtorna ska vara grovhackade

3.  Blanda i salt, curry, majsstärkelse till en bra smet och forma till små bollar. Rulla i ströbröd och platta ut dem så de blir ca 1 cm tjocka.

4.  Stek biffarna i rapsolja ca 3 min på varje sida. Du ska ha medelvärme på plattan.

Servera med en fräsch grönsallad, hasselbackspotatis alt. klyftpotatis och en klick krämig aioli. Ät och njut!

Recept: Lyxiga Vegobiffar!
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Recept: Lyxiga Vegobiffar!

Måltid Lunch, Middag
Tag kost, lunchlåda, matlåda, middag, vad ska jag äta, vegetariskt, vego
Specialkost Glutenfritt, Vegetariskt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.