Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos

Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos

Inför helgen bjuder ”Skippa Sockret”-Martina på ett recept för proteinbollar med smak av jordgubb och kokos som påminner om en ljuvlig sommartårta. Söta och syrliga i smaken, laddade med protein och helt fria från tillsatt socker. Enklare än så här blir det inte att skapa en sommardröm för både kropp och själ!

Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos 

Ingredienser:

– 1 dl riven kokos

– 1,5 dl kaseinprotein jordgubb

– 2 msk kokosolja

– 1 dl kokosmjölk

– 2 msk agavesirap

– lite citronjuice efter smak

Gör så här:

1. Mät upp och tillsätt alla ingredienser utom citron i en bunke eller matberedare och mixa ihop till en ”smet”, det går väldigt lätt eftersom inget behöver mixas sönder här.

2. Till citronjuice i smeten för att få i lite syra, smaka av för att hitta bra balans mellan de söta och de syrliga.

3. Ställ smeten i kylen en stund om den känns lite lös, cirka 10-15 minuter räcker.

4. Ta ut smeten och forma till bollar och rulla i kokos.

5. Förvara bollarna i kylen tills det är dags att mumsa i sig!

Foto och recept: Martina Norling

Fler sockerfria och protenrika recept hittar du här: SkippaSockret

Skriv ut recept
Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos
Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
kcal 0-199
Portioner
kcal 0-199
Portioner
Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras