Till din mumsiga mellanmål bjuder ”Skippa Sockret”-Martina på ett recept för proteinbollar med smak av jordgubb och kokos som påminner om en ljuvlig sommartårta.
Söta proteinbollar med smak av älskade jordgubbar är svåra att tacka nej till. Dessa även laddade med protein och helt fria från tillsatt socker. Enklare än så här blir det inte att skapa en somrig dröm för både kropp och själ!
Proteinbollar med smak av jordgubb och kokos
Ingredienser:
– 1 dl riven kokos
– 1,5 dl kaseinprotein jordgubb
– 2 msk kokosolja
– 1 dl kokosmjölk
– 2 msk agavesirap
– lite citronjuice efter smak
Gör så här:
1. Mät upp och tillsätt alla ingredienser utom citron i en bunke eller matberedare och mixa ihop till en ”smet”, det går väldigt lätt eftersom inget behöver mixas sönder här.
2. Till citronjuice i smeten för att få i lite syra, smaka av för att hitta bra balans mellan de söta och de syrliga.
3. Ställ smeten i kylen en stund om den känns lite lös, cirka 10-15 minuter räcker.
4. Ta ut smeten och forma till bollar och rulla i kokos.
5. Förvara bollarna i kylen tills det är dags att mumsa i sig!
Foto och recept: Martina Norling
Fler sockerfria och protenrika recept hittar du här: SkippaSockret