Minipizza med äpple och camembert – veckans Meat Free Monday-recept

Minipizza med äpple och camembert

Njut av äpple på ett nytt och matigt sätt – som pålägg på en vacker och god minipizza! Här kommer äppelsmaken verkligen till sin rätt i kombination med camembert och honung.

Minipizza med äpple och camembert 

Ingredienser för ca 4 st:

Pizzadeg

– 190 g vetemjöl

– 1 msk bakpulver

– ½ tsk salt

– 1 ¼ dl vatten

– 2 msk olivolja

Topping

– 2 äpplen, tunt skivade

– 100 g camembert

– flytande honung

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Skär äpplena i tunna skivor.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en deg.

4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den i några minuter.

6. Kavla ut degen till 4 rundlar som är cirka 8 cm i diameter.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och fördelar äppelskivorna och osten oavnpå, ringa lite honung över och grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Foto och recept från tidningen Hembakat.

Vill du ha tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – besök vår hälsoguide! 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

Skriv ut recept
Minipizza med äpple och camembert
Minipizza med äpple och camembert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
Minipizza med äpple och camembert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras