Minipizza med äpple och camembert

Minipizza med äpple och camembert

Njut av äpple på ett nytt och matigt sätt – som pålägg på en vacker och god minipizza! Här kommer äppelsmaken verkligen till sin rätt i kombination med camembert och honung.

Recept på vacker och god minipizza! En variant där äppelsmaken verkligen kommer till sin rätt i kombination med camembert och honung.

Minipizza med äpple och camembert

Ingredienser för ca 4 st:

Pizzadeg

– 190 g vetemjöl

– 1 msk bakpulver

– ½ tsk salt

– 1 ¼ dl vatten

– 2 msk olivolja

Topping

– 2 äpplen, tunt skivade

– 100 g camembert

– flytande honung

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Skär äpplena i tunna skivor.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en deg.

4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den i några minuter.

6. Kavla ut degen till 4 rundlar som är cirka 8 cm i diameter.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och fördelar äppelskivorna och osten oavnpå, ringa lite honung över och grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Foto och recept från tidningen Hembakat.

Vill du ha tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – besök vår hälsoguide! 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

Minipizza med äpple och camembert
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Minipizza med äpple och camembert

Måltid Förrätt, Lunch, Mellanmål, Middag
Tag äpplets dag, minipizza, Minipizza med äpple och camembert, minipizzor, nyttig pizza, pizza, pizza med äpple och camembert, recept minipizza, recept pizza, recept vegetarisk pizza, vegetarisk pizza
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg