Lisas vegetariska enchiladas – veckans Meat Free Monday-recept

Lisas vegetariska enchiladas

Smyg in smaenk och kryddiga dofterna av Mexico i köket med Lisas vegetariska enchiladas. “En favorit i matlådan som funkar utmärkt att frysa in och nästa är ännu godare efter en natt i kylskåpet” menar Lisa. Prova!

Vegetariska enchiladas

Recept 4 portioner:

– 4 st tortillabröd

– ca 6 dl kokta kikärtor

– tacokrydda

– 2 dl créme fraiche

– 2 dl krossade tomater

– 1 msk tomatpuré

– 1 grönsaksbuljong

– 1 dl vatten

– hackad chili/sambal oelek efter smak

– riven ost

Gör så här:

1. Fräs kikärtorna lätt i en stekpanna tillsammans med tacokryddan. Fyll tortillasbröden med kikärtor, vik ihop och placera i en ugnsform.

2. Värm créme fraîche, tomater, buljong, chili/sambal oelek och vatten i en kastrull och låt puttra ett par minuter.

3. Häll såsen över tortillasrullarna, garnera med riven ost.

4. Tillaga i ugnen på 200° i cirka 10 minuter.

5. Avnjut tillsammans med en sallad, t.ex. färsk spenat, körsbärstomater, blomkål, rödlök och majs.

Andra varianter: Fungerar utmärkt att göra med köttfärs/kycklingsfärs/veggofärs istället för kikärtor. Även kycklingsstrimlor, kidneybönor och röda linser är goda alternativ. Variera tacokryddan med exempelvis fajitas – eller burritokrydda.

Recept och foton: Lisa Johansson, personlig tränare på Actic och en av våra toppbloggare här på SportHälsa.

Skriv ut recept
Lisas vegetariska enchiladas
Lisas vegetariska enchiladas
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
Portioner
Lisas vegetariska enchiladas
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras