Smyg in smak och kryddiga dofterna av Mexico i köket med Lisas vegetariska enchiladas. ”En favorit i matlådan som funkar utmärkt att frysa in och nästa är ännu godare efter en natt i kylskåpet” menar Lisa. Prova!
Vegetariska enchiladas
Recept 4 portioner:
– 4 st tortillabröd
– ca 6 dl kokta kikärtor
– tacokrydda
– 2 dl créme fraiche
– 2 dl krossade tomater
– 1 msk tomatpuré
– 1 grönsaksbuljong
– 1 dl vatten
– hackad chili/sambal oelek efter smak
– riven ost
Gör så här:
1. Fräs kikärtorna lätt i en stekpanna tillsammans med tacokryddan. Fyll tortillasbröden med kikärtor, vik ihop och placera i en ugnsform.
2. Värm créme fraîche, tomater, buljong, chili/sambal oelek och vatten i en kastrull och låt puttra ett par minuter.
3. Häll såsen över tortillasrullarna, garnera med riven ost.
4. Tillaga i ugnen på 200° i cirka 10 minuter.
5. Avnjut tillsammans med en sallad, t.ex. färsk spenat, körsbärstomater, blomkål, rödlök och majs.
Andra varianter: Fungerar utmärkt att göra med köttfärs/kycklingsfärs/veggofärs istället för kikärtor. Även kycklingsstrimlor, kidneybönor och röda linser är goda alternativ. Variera tacokryddan med exempelvis fajitas – eller burritokrydda.
Recept och foton: Lisa Johansson, personlig tränare på Actic och en av våra toppbloggare här på SportHälsa.