Lisas vegetariska enchiladas – gott av enkelt recept

Lisas vegetariska enchiladas

Smyg in smak och kryddiga dofterna av Mexico i köket med Lisas vegetariska enchiladas. ”En favorit i matlådan som funkar utmärkt att frysa in och nästa är ännu godare efter en natt i kylskåpet” menar Lisa. Prova!

Vegetariska enchiladas

Recept 4 portioner:

– 4 st tortillabröd

– ca 6 dl kokta kikärtor

– tacokrydda

– 2 dl créme fraiche

– 2 dl krossade tomater

– 1 msk tomatpuré

– 1 grönsaksbuljong

– 1 dl vatten

– hackad chili/sambal oelek efter smak

– riven ost

Gör så här:

1. Fräs kikärtorna lätt i en stekpanna tillsammans med tacokryddan. Fyll tortillasbröden med kikärtor, vik ihop och placera i en ugnsform.

2. Värm créme fraîche, tomater, buljong, chili/sambal oelek och vatten i en kastrull och låt puttra ett par minuter.

3. Häll såsen över tortillasrullarna, garnera med riven ost.

4. Tillaga i ugnen på 200° i cirka 10 minuter.

5. Avnjut tillsammans med en sallad, t.ex. färsk spenat, körsbärstomater, blomkål, rödlök och majs.

Andra varianter: Fungerar utmärkt att göra med köttfärs/kycklingsfärs/veggofärs istället för kikärtor. Även kycklingsstrimlor, kidneybönor och röda linser är goda alternativ. Variera tacokryddan med exempelvis fajitas – eller burritokrydda.

Recept och foton: Lisa Johansson, personlig tränare på Actic och en av våra toppbloggare här på SportHälsa.

Lisas vegetariska enchiladas
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Lisas vegetariska enchiladas

Måltid Lunch, Middag
Tag Enchiladas, recept vegetariska Enchiladas, vegetariska Enchiladas
Specialkost Vegetariskt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg