Trött på vitt bröd som lätt känns tråkigt under räkorna? Gör en råraka av halloum med lyxig skagentopping. En fantastiskt god variant. Halloumin utgör en perfekt botten som annars lätt hade sugit åt sig av vätskan från toppingen. Och den stekta ostens krispighet tillsammans med räkornas saftighet blir en fantastisk kombination. Både en enkel, snabb och läcker rätt till dina festligheter.
Krispig råraka av halloumi med räktopping
Ingredienser (2 st):
- 250 g halloumiost
- 2 msk potatismjöl
- Dill
Topping:
- 500 g oskalade räkor
- 1 dl créme fraiche
- 150 g kalix löjrom
- 1/2 rödlök
- 1/2 citron
- Dill
- Gräslök
Gör så här:
1. Skala räkorna och ställ in i kylskåpet.
2. Riv osten och pudra över potatismjöl.
3. Blanda runt allting och krydda med dill.
4. Hetta upp våffeljärnet och smörj med en liten klick smör.
5. Grädda våfflorna, cirka 5-7 minuter per våffla.
Under tiden:
1. Finhacka rödlök och gräslök.
2. Skär citronen i skivor.
Topping:
1. Lägg en klick créme fraiche på varje våffla.
2. Fördela räkor, löjrom och lök.
3. Toppa med dill, gräslök och citron.
Smaklig måltid!
Recept och foto: Caroline – In The Making by C

Portioner |
people |
- 250 g halloumi
- 2 msk potatismjöl
- 500 g oskalade räkor
- 1/2 st rödlök
- 1/2 st citron
- 1 st dill
- 1 st gräslök
- 150 g kalix löjrom
- 1 dl crème fraîche
Ingredienser
| ![]() |
- Skala räkorna och ställ in i kylskåpet
- Riv osten och pudra över med potatismjöl
- Hetta upp våffeljärnet och smörj in med en klick smör
- Grädda i 5-7min
- Finhacka rödlök och gräslök
- Skiva citronen
- Lägg en klick creme fraiche på våfflan
- Fördela räkorna, löjrom och lök. Toppa med dill, gräslök och citronskiva.