Krämig färskpotatissallad med vinägrette – recept

färskpotatissallad

Grillsäsongen är här och vad passar bättre till ditt grillade än en krämiga färskpotatissallad? Här en variant som passar till det mesta och blir ännu godare om du förbereder i god tid.

En läcker färskpotatissallad är ett klassiskt tillbehör till grillmaten och är dessutom väldigt hälsosamt. Äter du potatisen kall eller avsvalnad får du dessutom i dig de nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Detta är det nyttigaste som finns för våra tarmbakterier.

Krämig färskpotatissallad med vinägrette

Ingredienser 4 portioner:

  • 750 g färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 dl blandad sallad ruccola/babyspenat/romansallad
Vinägrett
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande eller smält smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  1. Använd gärna den redan tvättade potatisen, koka så att den fortfarande är fast. Färskpotatisen ska ha en innertemperatur på 94°C. Låt den svalna.
  2. Rör ihop senap och vinäger i en skål, tillsätt oljan och smöret i en fin stråle. Blanda i honungen och pressa i vitlöken, salta och peppra.
  3. Dela den kokta, avsvalnade potatisen i mindre bitar och skiva rödlöken.
  4. Bryt salladen i mindre bitar, lägg i potatis, rödlök, sallad och kaprisen i vinägretten. Vänd runt och låt allt blandas.
  5. Förbered gärna i god tid, salladen blir bara godare om den får stå i kylen över natten.
Skriv ut recept
Krämig färskpotatissallad med vinägrette 
färskpotatissallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
färskpotatissallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Recept från Vinsider.se där du hittar fler läckra mattips.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras