Sommaren är här och vad passar bättre till ditt grillade än en härlig färskpotatissallad? Här en variant som passar till det mesta och blir ännu godare om du förbereder i god tid.
En läcker färskpotatissallad är ett klassiskt tillbehör till grillmaten och är dessutom väldigt hälsosamt. Äter du potatisen kall eller avsvalnad får du dessutom i dig de nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Fantastiskt för våra tarmbakterier.
Läcker färskpotatissallad med vinägrette
Ingredienser 4 portioner:
- 750 g färskpotatis
- 1 st rödlök
- 2 msk kapris
- 2 dl blandad sallad ruccola/babyspenat/romansallad
Vinägrett
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk flytande eller smält smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
-
Använd gärna den redan tvättade potatisen, koka så att den fortfarande är fast. Färskpotatisen ska ha en innertemperatur på 94°C. Låt den svalna.
-
Rör ihop senap och vinäger i en skål, tillsätt oljan och smöret i en fin stråle. Blanda i honungen och pressa i vitlöken, salta och peppra.
-
Dela den kokta, avsvalnade potatisen i mindre bitar och skiva rödlöken.
-
Bryt salladen i mindre bitar, lägg i potatis, rödlök, sallad och kaprisen i vinägretten. Vänd runt och låt allt blandas.
-
Förbered gärna i god tid, salladen blir bara godare om den får stå i kylen över natten.
Läcker färskpotatissallad med vinägrette
Portioner 4
Ingredienser
- 750 g färskpotatis
- 1 st rödlök
- 2 dl blandad sallad ruccola/babyspenat/romansallad
- 2 msk kapris
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk flytande eller smält smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Recept från Vinsider.se där du hittar fler läckra mattips.