Het och god thaigryta – veckans vegorecept

När du vill ha en lika lättlagad som vacker och smakrik middag – laga en het och krämigt god vegansk thaigryta. Dessutom helt vegansk.

Rocka igång smaklökarna med en het och krämig vegansk thaigryta till Meat Free Monday-middag, full av läckra grönsaker och täckt med en tjock kokossås. Se bara till att du har en vegansk röd currypasta (de innehåller ofta fisksås) om du äter helt veganskt. I övrigt behöver du inte följa receptet slaviskt utan kan ta lite av varje du har hemma i skåpen.

Het och krämig vegansk thaigryta

Ingredienser sås:

  • 1 vitlök finhackad
  • 1 tumstor bit riven ingefära
  • 3 msk Red Curry Paste (se till att den är vegan, eller gör din egen)
  • 2 x 400 ml burkar Kokosmjölk
  • 2 tsk Chili Pasta (sambal oelek)
  • 4 msk sojasås
  • 1 tsk risvinsvinäger
  • 1 block (250g) Tofu skärs i 1 tums kuber

Grönsaker:

  • 1 huvud broccoli skuren i floretter
  • 6-7 små potatisar tärnade
  • 1 dl gröna sojabönor
  • 1 dl frysta ärter
  • 1 näve spenat
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chili
  • Färsk koriander
  • Sesamfrön

Gör så här:

  1. Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
  2. Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
  3. Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
  4. I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
  5. Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
  6. Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.
Skriv ut recept
Het och god vegansk thaigryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
  2. Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
  3. Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
  4. I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
  5. Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
  6. Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.

Smaklig måltid!

Recept och foton: laurencariscooks.com

Fler goda vegetariska middagsrecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras