Het och god thaigryta – veckans vegorecept

Rocka igång smaklökarna med en het och krämig vegansk thaigryta till Meat Free Monday-middag, full av läckra grönsaker och täckt med en tjock kokossås. Se bara till att du har en vegansk röd currypasta (de innehåller ofta fisksås) om du äter helt veganskt. I övrigt behöver du inte följa receptet slaviskt utan kan ta lite av varje du har hemma i skåpen.

Het och krämig vegansk thaigryta

Ingredienser sås:

  • 1 vitlök finhackad
  • 1 tumsstorlek Piece of Ginger minced
  • 3 msk Red Curry Paste (se till att den är vegan, eller gör din egen)
  • 2 x 400 ml burkar Kokosmjölk
  • 2 tsk Chili Pasta (sambal oelek)
  • 4 msk sojasås
  • 1 tsk Risvinsvinäger

Grönsaker:

  • 1 huvudbroccoli skuren i floretter
  • 6-7 små potatisar kvartad
  • 1 stora handfulla gröna bönor
  • 1 kopp frysta ärter
  • 1 block (250g) Tofu skärs i 1 tums kuber
  • 1 stor handfull spenat
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chili
  • Färsk koriander
  • Sesamfrön

Gör så här:

  1. Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
  2. Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
  3. Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
  4. I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
  5. Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
  6. Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.

Smaklig måltid!

 

Recept och foton: laurencariscooks.com

Skriv ut recept
Het och god vegansk thaigryta – veckans vegorecept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!