Go Back
thaigryta_vegan
Print Pin
5 från 8 röster

Het och god vegansk thaigryta

Måltid Lunch, Middag
Tag meatfreemonday, vegansk gryta, vegansk thaigryta, veganskt, vegetarisk gryta, vegetariskt
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399

Ingredienser

  • 1 st vitlök finhackad
  • 1 bit ingefära riven
  • 3 msk Red Curry Paste
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 2 tsk Chili Pasta (sambal oelek)
  • 4 msk sojasås
  • 1 tsk Risvinsvinäger
  • 1 st broccolihuvud
  • 6 st potatisar
  • 1 dl sojabönor
  • 250 g tofu
  • 1 dl ärtor
  • 1 näve spenat
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st röd chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
  • Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
  • Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
  • I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
  • Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
  • Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.