När du vill ha en lika lättlagad som vacker och smakrik middag – laga en het och krämigt god vegansk thaigryta. Dessutom helt vegansk.
Notis: Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Simple Feast
Rocka igång smaklökarna med en het och krämig vegansk thaigryta till Meat Free Monday-middag, full av läckra grönsaker och täckt med en tjock kokossås. Se bara till att du har en vegansk röd currypasta (de innehåller ofta fisksås) om du äter helt veganskt. I övrigt behöver du inte följa receptet slaviskt utan kan ta lite av varje du har hemma i skåpen.
Het och krämig vegansk thaigryta
Ingredienser sås:
- 1 vitlök finhackad
- 1 tumstor bit riven ingefära
- 3 msk Red Curry Paste (se till att den är vegan, eller gör din egen)
- 2 x 400 ml burkar Kokosmjölk
- 2 tsk Chili Pasta (sambal oelek)
- 4 msk sojasås
- 1 tsk risvinsvinäger
- 1 block (250g) Tofu skärs i 1 tums kuber
Grönsaker:
- 1 huvud broccoli skuren i floretter
- 6-7 små potatisar tärnade
- 1 dl gröna sojabönor
- 1 dl frysta ärter
- 1 näve spenat
- 1/2 rödlök
- 1 röd chili
- Färsk koriander
- Sesamfrön
Gör så här:
- Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
- Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
- Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
- I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
- Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
- Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.
Het och god vegansk thaigryta
Ingredienser
- 1 st vitlök finhackad
- 1 bit ingefära riven
- 3 msk Red Curry Paste
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2 tsk Chili Pasta (sambal oelek)
- 4 msk sojasås
- 1 tsk Risvinsvinäger
- 1 st broccolihuvud
- 6 st potatisar
- 1 dl sojabönor
- 250 g tofu
- 1 dl ärtor
- 1 näve spenat
- 0,5 st rödlök
- 1 st röd chili
- 1 knippe färsk koriander
- 1 msk sesamfrön
Instruktioner
- Tvätta och skär potatisen i bitar, låt koka i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
- Medan potatisen kokar, börja göra såsen. Lägg lite olja i botten av en stor kastrull. Koka den finhackade löken och den malda ingefäran på medelhög värme i 3-4 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
- Häll sedan i kokosmjölken och rör om. Tillsätt sojasås och chilipasta.
- I en annan stekpanna, värm lite olja och stek tofu tills den är gyllene på alla sidor.
- Tillsätt de kokta potatisarna och de andra grönsakerna (utom spenaten) i currysåsen och låt dem sjuda i 5 minuter. I slutet, rör i vin vinäger och spenat.
- Servera gärna grytan med ris och toppa med tofu, lite skivad röd chili, skivad rödlök, färsk koriander och sesamfrön.
Smaklig måltid!
Recept och foton: laurencariscooks.com
Fler goda vegetariska middagsrecept:
- Marockansk aubergine- och kikärtsgryta med havreris
- Vegansk omelett med grönsaker och dill
- Vegetariska kåldolmar
Sugen på inspirerande middag – klar på ett ögonblick?👩🏽🍳 ⏰ 🌿
Fräscha vegetariska och veganska måltider som inspirerar och gör gott. Bäst av allt? Middagen har du klar på ett ögonblick. Välj en bättre matkasse och upplev skillnaden.
Beställ din gröna matkasse från Simple Feast idag! Få upp till 600kr rabatt och fri frakt idag med koden MUMS på din första beställning.