Fridas saftiga kikärtsbiffar – veckans vegorecept

kikärtsbiffar

Förvandla din måndagsmiddag till en vegetarisk fest med Fridas saftiga kikärtsbiffar. En form som uppskattas av alla hamburgerälskare, men som är betydligt snällare mot klimatet och minst lika gott. Stek till en knaprig yta och servera i bröd med valfria tillbehör.

Kikärtsbiffar

Ingredienser, ca 8 biffar

  • 3 burkar kikärtor
  • 3 morötter
  • 3 ägg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk majsstärkelse
  • några kvistar basilika
  • 1/2 salladslök
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Gör så här:

  1. Häll av kikärtorna, riv morötterna och finhacka löken.
  2. Blanda ihop med majsstärkelse, ägg, vitlök, salladslök, basilika, salt och peppar.
  3. Forma till biffar och stek gyllene på båda sidor i olja.
  4. Servera gärna i bröd med sallad, tomat, ugnsgrillade grönsaker, halloumi och en sås gjord på pressad vitlök och crème fraîche.
Skriv ut recept
Kikärtsbiffar
kikärtsbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
st
Ingredienser
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
st
Ingredienser
kikärtsbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Häll av kikärtorna, riv morötterna och finhacka löken.
  2. Blanda ihop med majsstärkelse, ägg, vitlök, salladslök, basilika, salt och peppar.
  3. Forma till biffar och stek gyllene på båda sidor i olja.
  4. Servera gärna i bröd med sallad, tomat, ugnsgrillade grönsaker, halloumi och en sås gjord på pressad vitlök och crème fraîche.

kikärtsbiffar

fridaskok

 

Recept och bilder: Frida Martis, en tandläkarstudent i Stockholm med rötterna utanför Jönköping. Följ hennes blogg Fridas Kök för fler recept och inspiration om det hon brinner för – matlagning och bakning.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa