Förvandla din måndagsmiddag till en vegetarisk fest med Fridas saftiga kikärtsbiffar. En form som uppskattas av alla hamburgerälskare, men som är betydligt snällare mot klimatet och minst lika gott. Stek till en knaprig yta och servera i bröd med valfria tillbehör.
Kikärtsbiffar
Ingredienser, ca 8 biffar
- 3 burkar kikärtor
- 3 morötter
- 3 ägg
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk majsstärkelse
- några kvistar basilika
- 1/2 salladslök
- salt och peppar
- olja till stekning
Gör så här:
- Häll av kikärtorna, riv morötterna och finhacka löken.
- Blanda ihop med majsstärkelse, ägg, vitlök, salladslök, basilika, salt och peppar.
- Forma till biffar och stek gyllene på båda sidor i olja.
- Servera gärna i bröd med sallad, tomat, ugnsgrillade grönsaker, halloumi och en sås gjord på pressad vitlök och crème fraîche.
Kikärtsbiffar
Portioner 8 st
Ingredienser
- 3 burkar kikärtor
- 3 st morötter
- 3 st ägg
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk majsstärkelse
- 3 kvistar färsk basilika
- 1/2 st salladslök
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk olja
Instruktioner
- Häll av kikärtorna, riv morötterna och finhacka löken.
- Blanda ihop med majsstärkelse, ägg, vitlök, salladslök, basilika, salt och peppar.
- Forma till biffar och stek gyllene på båda sidor i olja.
- Servera gärna i bröd med sallad, tomat, ugnsgrillade grönsaker, halloumi och en sås gjord på pressad vitlök och crème fraîche.
Recept och bilder: Frida Martis, en tandläkarstudent i Stockholm med rötterna utanför Jönköping. Följ hennes blogg Fridas Kök för fler recept och inspiration om det hon brinner för – matlagning och bakning.