Windfree – träna utomhus utan störande vindbrus

Veckans produkt presenterad i samarbete med Windfree

Många tycker om att träna utomhus, extra mycket nu när vårsolen och värmen kommer. Samtidigt kan det vara jobbigt med vindbrus i öronen, speciellt om du har tinnitus eller hörapparat. Läs mer om hur Windfree kan hjälpa dig.

Människans öron är en finurlig skapelse. Snäckans vindlingar fångar ljudet och transporterar det till trumhinnan. Men samma vindlingar fungerar istället som visselpipor i blåsigt väder, eftersom människans öra – tvärtemot de snabbfotade djurens pälsklädda öron – inte är designade för fartvindar.

Resultatet blir ett dånande brus som är tillräckligt besvärligt för normalhörande. Ännu värre för personer med tinnitus, hörselnedsättning och hörapparat.

Windfree tar bort vindbruset och gör utomhusträning till en ännu större njutning

windfreee

Nu kan du äntligen få bort vindbruset i öronen som kanske mest uppstår vid cykling och löpning, men även i utegymmet eller på promenaden när det blåser. Företaget Windfree har nämligen utvecklat ett par smarta brusskydd, som du sätter på precis som ett par hörlurar.

Dessa skydd sänker vindbruset avsevärt. Samtidigt hörs vanliga ljud som fågelkvitter, bilar som närmar sig och din eventuella träningskompis hörs precis som vanligt. Hörseln är även avgörande för att verkligen ha koll på exempelvis hur ett segel trimmas, hur hästen andas och hur växlarna ändras. Med hjälp av veckans produkt skärps din hörsel, samtidigt som känsligheten för detaljer kvarstår.

▶︎ Läs mer om produkten här.

Ett lätt och behagligt skydd

Skydden finns i flera färger och består av en platsbåge som sitter runt nacken så det går bra att använda hjälm samtidigt. De bekväma skyddskåporna är uppbyggda plastbaserat skum vars speciella cellstruktur tar bort vindbruset och samtidigt gör ljuden från omgivningen tydliga och klara. Vid kallare dagar behöver du inte frysa om öronen, och vill du lyssna på musik går det jättebra att använda in ear-hörlurar samtidigt.

Hundra gånger lägre vindbrus

Windfrees skydd minskar vindbruset med 20 dB, vilket motsvarar hundra gånger lägre ljudstyrka på bruset. En efterlängtad nyhet för alla aktiva inom olika utomhussporter som till exempel cykling, segling, ridning, skidåkning och långfärdsskridskor.

▶︎ Beställ din Windfree här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.