Vetenskapligt bevisat: KSM66 ökar styrka, muskeltillväxt och kondition

KSM66

Innehåller reklam för produkten KSM66 

Ett flertal studier visar att KSM66, ett ekologiskt fullspektrumextrakt av ashwagandha, ökar effekten av träning. Ett resultat av att KSM66 förbättrar kroppens syreupptag samtidigt som nivåerna av testosteron ökar markant. Musklerna kan arbeta hårdare och återhämta sig snabbare. 

2015 publicerades den första välgjorda, dubbelblinda studien på KSM66 och träning. 57 motionärer mellan 18–50 år ingick i studien. Deltagarna fick träna efter ett fastställt program och lottades till att äta antingen KSM66 eller placebo (verkningslösa men identiska kapslar) – varken deltagarna eller forskarna visste vem som fick vad. 

Efter 8 veckor hade KSM66 gruppen ökat sin muskeltillväxt med 18% jämfört med 10% i placebogruppen. Även testosteronhalten hade ökat signifikant hos de som fick KSM66 – med 15%. Liknande resultat har visats i ytterligare 3 dubbelblinda studier, den senaste från 2021.

I Sverige används KSM66 framför allt för att öka kroppens motståndskraft mot stress, för att skapa lugn och hormonell balans samt för att öka sexuell lust och funktion. I USA är KSM66 dessutom ett av de mest använda kosttillskotten för fitness och styrketräning. 


KSM66 är godkänt av BSCG (Banned Substances Control Group), en av USA:s ledande organisationer inom antidoping.

I korthet visar studierna att KSM66

• Förbättrar VO2 max 

• Ökar styrkan i arbetande muskler 

• Minskar BMI 

• Ökar testosteronnivån 

• Förbättrar återhämtningen 

• Sänker kortisolnivån 

• Förbättrar sexlusten hos både män och kvinnor

▶︎ För mer information och kliniska studier gå in på www.medicinegarden.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa