Varför din hälsa är den viktigaste investeringen

Din hälsa, den fysiska så väl som den psykiska, är den viktigaste ingrediensen för att leva ett lyckligt och framgångsrikt liv. Just därför bör din hälsa vara en prioritet bland de andra investeringarna du har i din portfölj. 

För när allt kommer omkring; vad spelar det egentligen för roll om du har miljoner på kontot men en kropp och/eller knopp som kollapsar? Det vill säga att det alltid är bättre att förbli frisk än att sträva efter sexsiffriga nummer på ditt konto. Här är några av de viktigaste anledningarna till varför din hälsa är den viktigaste investeringen:

Varför din hälsa är den viktigaste investeringen

För att bekämpa och förebygga sjukdomar

Den förmodligen främsta anledningen till varför man bör investera i sin hälsa är att man bekämpar sina nuvarande sjukdomar och kan förebygga framtida. Givetvis finns det vissa sjukdomar som drabbar människor utan någon anledning, men en majoritet av de sjukdomar som cirkulerar i samhället idag orsakas av dålig kost och lite motion. Se därför till att du förser din kropp med bra bränsle och regelbunden träning. Du behöver inte dricka gröna smoothies eller gå på crossfit för att lyckas. Ta små steg fram.

Det kan förbättra produktiviteten på arbetet

När du är sjuk, fysiskt eller psykiskt, begränsas det arbete och de dagliga aktiviteter du kan göra. Det råder inga tvivel om att god hälsa är förknippad med produktivitet. Investerar du i din hälsa och håller dig i god form, både kroppen och hjärnan, kommer du kunna utföra ditt arbete mer produktivt. Det vill säga att du får mer gjort på arbetsplatsen och därmed håller dig själv och chefen nöjd. Samtidigt klassas friska arbetstagare som mer motiverade att behålla sin position!

Du har mer energi över till att investera i annat

Det säger sig själv att ju mer du prioriterar din hälsa desto bättre kommer du må. Tränar du regelbundet samt förser din kropp med den näring den behöver kommer det ge resultat. Du kanske inte strävar efter att bli vältränad, men du kommer automatiskt att må bättre. Då får du mer energi och kan lägga denna på andra ting som betyder mycket för dig, som att förbättra ditt personliga kapital. Nu har du energi till att investera i aktier med etoro sverige som du så länge planerat, eller ta tag i den där indexfonden som ligger och sjunker i värde i banken… 

För att du ska vara lyckligare och leva längre

Är din hälsa inte redan en prioritet bör den bli det nu. Ju tidigare du startar desto mer sjukdomar kommer du förebygga, desto mer produktiv kommer du bli i ditt arbete och desto mer energi kommer du ha över till andra ting som att diversifiera din investeringsportfölj. 

Varje val vi människor gör har en tydlig inverkan på vår framtid, och det finns tusentals vanor man kan börja anpassa sig till just nu för att prioritera sin hälsa. Din hälsa är den viktigaste investeringen du någonsin kommer göra i ditt liv eftersom det gör dig lyckligare och banar vägen för ett längre liv. Men det är bara du som kan fatta beslutet, så gör det nu!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.