Varför träna rumpan? 4 starka skäl

rumpträning varför träna rumpan

Rumpan, sätet, stjärten, the ASS – kärt barn har många namn, men varför träna rumpan? Just nu en kroppsdel med trendigt hög attraktionsgrad, men det finns fler fördelar med att träna din bakdel? Ett par dagar framöver kör vi stor rumpspecial – idag med svar på VARFÖR den är så grym att träna!

Rumpan är uppbyggd av tre muskler – glutens minimus, medius, maximus. Tillsammans utgör de en av kroppens största och viktigaste muskelgrupper funktionellt, varför träna rumpan alltid är aktuellt. I flera kulturer är en stor rumpa dessutom det sexigaste som finns, medan andra tycker en liten är snyggast. Men dess storlek eller utseende är inte det vi tänker fokusera här. Rumpan har betydligt fler funktioner än att vara attraktiv och skön att sitta på.

Varför träna rumpan – 4 starka skäl

1. Det är en stor muskelgrupp som ger massor av kraft när du går, springer, hoppar, kliver med mera. Speciellt vid snabb kraftutveckling som korta intervaller och backlöpning har du stor nytta av en stark rumpa.

2. Rumpan håller bäckenet på plats och förbättrar därmed din hållning när du rör dig, sitter och står stilla.

3. En stark rumpa skyddar ryggen från att överbelastas eftersom den ger kraft när du lyfter tungt och tar upp stötar när du hoppar, springer etc.

4. Uthålliga rumpmuskler ger mer ork i vardagen där många rörelser sätter ben- och sätesmusklerna i arbete. Du blir helt enkelt piggare med en stark rumpa!

Och efter varför träna rumpan går vi igenom HUR du kan träna rumpan med några bra övningstips. Lycka till!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.