Varför träna bröstmusklerna?

Varför träna bröstmusklerna?

Bröstmusklerna är högt prioriterade av många som styrketränar, speciellt män och speciellt såhär inför ”beachperioden”. Stora bröstmuskeln, pectaralis major, som sitter på bröstkorgens framsida är din största muskel på överkroppens framsida. Därmed får hela överkroppen ett kraftfullt intryck av välutvecklade bröstmuskler, men förutom det rent visuella – VARFÖR ska du träna bröst? Här hittar du svaret.

9 fördelar med styrketräning

1. Ökad muskelmassa

2. Minskad fettmassa

3. Ökad basalmetabolism

4. Minskad ländryggssmärta

5. Minskad smärta vid ledförslitning, artros

6. Förbättrad blodsockerreglering

7. Förbättrade blodfettvärden

8. Ökad bentäthet

9. Ökad självkänsla och fysisk självbild

Varför träna bröstmusklerna?

1. Stora bröstmuskeln, pectaralis major, är en viktig muskel för axelleden. Den kan föra armarna in mot kroppen och den hjälper också till vid ”kramrörelser”. Alltså en viktig muskel för närhet och kärlek, men även små saker i vardagen som att öppna burklock och grama ur disktrasan.

2. Du behöver dina bröstmuskulatur när du trycker något bort något från kroppen. Det kvittar egentligen i vilken vinkel du jobbar i, bröstet är alltid med.

3. Balanserad styrka. Varför du ska träna ryggen kan vara lättare att först eftersom olika ryggproblem är såpass vanliga, men det är alltid bäst att vara jämnstark i kroppens fram- och baksida.

4. Kulfaktorn. Dina bröstmuskler svarar snabbt på träning. Du kan se skillnad både visuellt och styrkemässigt på bara ett par veckor vilket är roligt och motivationshöjande. Allt som gör dig glad och får dig att fortsätta träna är positivt!

Nu vet du VARFÖR det är bra att träna dina bröstmuskler och i morgon går vi igenom HUR. Missa inte det!

Text: Anna Lissjanis

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras