Tacos – vad är mer tacksamt att bjuda på inför helgen? Inga sura miner när alla själva kan kombinera sin måltid och dessutom kan ni göra hackandet av ingredienser till en mysig stund ihop. Här recept på nutidens trendiga varianter – Fish Tacos eller med kyckling.
Hälsotrenden håller sig fortsatt stark. En undersökning gjord 2015 visar att hela 46 % av den svenska befolkningen helt och hållet, eller vid ett fåtal tillfällen, väljer att utesluta rött kött. Samtidigt kan fisk upplevas som svårt att tillaga och många känner igen sig i svårigheterna att få barn att äta fiskrätter. Lösningen kan vara att servera fisken i en modern och festlig form – som Fish Tacos!
Fish Tacos
Ingredienser:
– 400 g vit fisk
– 2 dl panko
– 2 dl mjöl
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk chilipulver
– salt
– olja till fritering
Gör så här:
1. Skär fisken i bitar. Salta och låt stå i ca 30 min.
2. Blanda mjöl, spiskummin och chili. Rör ut ägget och häll upp panko på en tallrik.
3. Panera fisken i mjölblandningen, sen i ägget och sist i panko.
4. Hettar upp oljan och fritera ca två minuter på varje sida.
5. Servera gärna tillsammans med lime, färsk koriander, picklad rödlök och rödkål.
Att hitta alternativ till rött kött är något som företaget Santa Maria gjort med lanseringen av kryddmixerna för Chicken Tacos och Fish Tacos, som har speciellt framtagna smaker för att passa till kycklingfärs respektive lax.
– Vi är övertygade om att nyttig mat inte står i motsats till välsmakande mat. Våra nya kryddmixer innehåller inget tillsatt socker och är supergoda till fisk och kyckling, samtidigt som de underlättar hälsosam variation i matlagningen, säger Jenny Odén Hejdenberg, European Marketing Manager på Santa Maria.
Foton och fakta: Santa Maria