Trender och tips inför säsongens utomhusträning från Team Sportia Uppsala

Team Sportia Uppsala

Äntligen lockar utomhusträning mer – där du både får frisk luft, effektiv träning och förhoppningsvis energi från en strålande sol. För dig som vill få koll på säsongens trender, samt vilken utrustning som är bäst att satsa på, har vi pratat med Patrik Ingesson – butiksägare på Team Sportia Uppsala.

Ett par kilometer utanför centrala Uppsala hittar du Team Sportia Uppsala, en butik som andas sport, aktivt liv och service. Här finns kläder, skor och utrustning för löpning, cykel, längdskidåkning, styrketräning – det mest för ett aktivt liv. Och har du några frågor kan du förvänta dig bra bemötande, hög produktkunskap och ett genuint engagemang.

En av eldsjälarna i butiken är Patrik Ingesson. Vi på SportHälsa gjorde ett besök för att höra med honom vad som gäller och vad som är smartast att satsa på, både för den som är nybörjare och inbiten träningsmänniska.

Trender och tips inför säsongens utomhusträning från Team Sportia Uppsala

1. Vilka stora trender ser du inför årets utomhusträningsäsong? Är något extra populärt?

– Framför allt är det cykling som växer. Jag ser ett stort intresse för mountainbikes och att pendla med cykel. Däremot har landsvägscykling med racer minskat, berättar Patrik.

– Annan populär utomhusträning är terränglöpning. Jag antar att många insett hur fantastiskt välgörande det är att komma ut i skogen. Att du både får energi och stressar av.

2. Vilka produkter rekommenderar du för den som vill flytta ut sin styrketräning i sommar?

– När det kommer till styrketräning är efterfrågan på utrustning större vintertid. Så här inför sommaren rekommenderar vi hellre kroppsviktsträning i rätt kläder och skor.

3. När det gäller konditionsidrott – är löpning fortfarande största konditionsidrotten eller finns det andra träningsformer som växer?

– Ja, löpning är störst. Och förutom cykling blir rullskidor en allt mer populär träningsform. Många upptäcker att rullskidor är skonsamt för knän – även de som inte åker skidor på vintern och söker ett komplement sommartid.

4. Till nybörjaren som aldrig tränat och vill komma igång – vad skulle du rekommendera?

  1. Gå inte ut för hårt! Risken är att det blir ohållbart i längden, att du tappar motivationen och skadar dig.
  2. Välj produkter utifrån din nivå! Träningsform och utrustning är alltid personligt. Satsa gärna på hög kvalité, men inte så avancerat att det blir ett projekt att använda.

5. Vilka är fördelarna med att besöka er butik mot att handla via er webbshop?

– Hos oss i butiken får du personliga råd till inköp utifrån vem du är, din träningsbakgrund, dina mål och förhållanden där du tränar. Vi skräddarsyr utrustning för dig som person, menar Patrik.

– Dessutom bjuder vi även in till gratis träningstillfällen som utgår här ifrån butiken. Du kan till exempel delta vid cykelträning i nybörjargrupp för att lära dig cykla i klunga, för att sedan skolas vidare till en mer avancerad grupp. Vi har haft över 200 personer vid vissa träningstillfällen när det varit fint väder och inriktning variera. Bland annat har vi haft rullskidträning, skidträning och läger där du lär dig teknik för de olika sporterna.

Det mesta ur Team Sportias sortiment hittar du på hemsidan, men i butiken även lite extra godbitar. En rolig ringklocka till exempel – den perfekta kalaspresenten!

Varmt välkommen till Team Sportia Uppsala på Bolandsgatan 15A eller besök teamsportia.se här.

 

Text: Anna Lissjanis

Foto: Alice Kleiva

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.