Träning för golfspelare – 3 övningar för rörlighet och corestyrka

Att öka sin rörlighet i rygg, skuldror, axlar och nacke är viktig träning för golfare, liksom att stärka bålmusklerna. I veckans träningsfilm visar Anna och Therese dig 3 enkla övningar som gör underverk för svingen, minskar skaderisken och även stärker dig inför livet.

Rörlighet är grunden till en bra golfsving. Ryggen måste kunna rotera fritt och armarna röra sig så mycket som möjligt så att musklerna kan utnyttjas med maximal kraft, så du kan slå rakare och längre. Även stabilitet och bålstyrka är avgörande för att få ordentligt tryck i svingen. En stor del av kraften kommer från de raka och sneda magmusklerna, vilka du får jobba extra mycket med i övningarna vi visar.

Tänk på att ha en aktiverad och medveten hållning i rörelserna. Gör ett fråntryck med fötterna, sträck på kroppen. Då aktiveras coremusklerna automatiskt och kniper åt kring ryggraden, ger stabilitet och säkrar vid vridningar av överkroppen.

Träning för golfspelare – 3 övningar för rörlighet och corestyrka

  1. Bålrotation och axelstyrka med diagonalt gummibandsdrag. Lås armbågen, tänk ”kraft från mage och axlar”. Gör lika många för varje sida.
  2. Väderkvarn med pinne för rörlighet i ryggraden och lätt benstyrka. Eftersträva rak rygg, pinnen mot motsatt knä och böj på benet för att nå bättre.
  3. Uthållighetsrodd med rotation och benböj. Tänk lite snabbare rörelse än normala styrkeroddar, där du även vrider i höften och böjer i knäna för kraft.

Upplägg: Kör 3 x 45 sekunder av varje övning/per sida med 15 sekunders vila mellan varje set. Jobba på egen hand genom att fästa gummibandet i något, eller i par som Anna och Therese för extra energi och glädje.

Trevlig träning!

 

Övningar: Anna Lissjanis och Therese Westerdahl, personlig tränare och bloggare som du är välkommen att följa här för fler träningstips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.